Politică

Romanian Business Leaders cere Guvernului să se pună în pielea antreprenorilor înainte să crească salariile bugetarilor

Romanian Business Leaders cere Guvernului să se pună...

Autor: Adelina Mihai

07.03.2017, 17:56 507

Asociaţia Romanian Business Leaders, organizaţie care reuneşte mai multe companii antreprenoriale din România, a transmis azi o scrisoare către premier, ministrul muncii şi ministrul finanţelor, prin care solicită ca majorările salariale anunţate în sectorul bugetar săfie făcute pe bazăde performanţă, iar creşterile sănu împovăreze , prin taxe şi impozite, angajaţii, antreprenorii şi managerii din privat.

„Fără îndoială, susţinem creşterea salariilor în sectorul public, ca mod de a atrage buni profesionişti. Dar nu puteţi creşte salariile dacă vă uitaţi sincer la performanţa din sistemul public. Suntem primii suporteri ai creşterii salariilor bugetare, cât timp vin cu evaluarea performanţei, scăderea personalului bugetar şi încadrarea într-un buget fix total”, se arată în scrisoarea RBL.

Oamenii de afaceri au amintit în scrisoare de ştirea ZF apărută astăzi, prin care se anunţa că firma  Alison Hayes, cel mai mare producător de textile din România după cifra de afaceri din 2015, a decis închiderea fa­bricii din Urziceni unde lu­crea­ză în prezent circa 350 de croitorese şi cusătorese ca urmare a majorării  costurilor de producţie prin creş­terea salariului minim precum şi deprecie­rea lirei sterline ca urmare a Brexitului.

”Astăzi, în România, muncesc 5,2 milioane de oameni.  Aproape jumătate (2,5 milioane de angajaţi) lucrează în firme private româneşti, dar au cel mai mic salariu mediu (1.500 de lei). În acelaşi timp, în sectorul bugetar lucrează 1,2 milioane de oameni care câştigă un salariu mediu de 2.300 de lei. Prin legea salarizării unitare pe care o promovaţi zilele acestea, în următorii patru ani, media salariului în sectorul public urmează să urce cu 56%. Şi atunci, vă întrebăm: cum aveţi grijă, de fapt, de soarta plătitorilor de taxe din România, din ai căror bani plătiţi salariile promise? Aţi afirmat public că aveţi grijă de antreprenorii autohtoni. Ne întrebăm dacă nu cumva chiar ei vor plăti factura. Vă rugăm să mai adunaţi o dată încasările bugetare din ianuarie şi februarie şi să faceţi regula de trei simplă”, se mai arată în scrisoarea RBL.

Vedeţi aici scrisoarea integrală a RBL

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO