Politică

Veşti proaste, români: Cresc amenzile pentru cei care dau muzica tare şi îşi deranjează vecinii

Veşti proaste, români: Cresc amenzile pentru cei care...

Autor: Alexandru Nanu

29.12.2018, 03:36 60385

Deputaţii au adoptat ieri, 12 decembrie, proiectul de lege care prevede amenzi mai mari pentru cei care tulbură liniştea locatarilor în timpul programului de linişte şi pentru cei care organizează petreceri care devin prea gălăgioase, conform proiectului de lege adoptat de Camera deputaţilor.

Proiectul de Lege PL-x nr. 405/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, adoptat de deputaţi cu 190 de voturi pentru, prevede mărirea contuntumului amenzilor pentru cei care-şi deranjează vecinii sau organizează petreceri private prea gălăgioase.

Amenzile pentru tulburea liniştii în timpul programului de linişte se va sancţiona cu amenzi între 500 de lei şi 1.500 de lei, dar în cazul în care fapte se repetă într-un interval mai mic de 24 de ore, amenda dată se va situa între 2.000 de lei şi 3.000 de lei.

"Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie aprobat de  preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO