Politică

Sebastian Vlădescu părăseşte guvernul

Sebastian Vlădescu părăseşte guvernul

Autor: Razvan Voican

02.09.2010, 14:56 52

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a confirmat joi pentruZiarul Financiar informaţiile anterioare prin care se anunţa că îşiîncheie mandatul în guvernul Boc. El părăseşte funcţia după maipuţin de nouă luni.

Vlădescu preluase acest post în decembrie 2009 având un importantcapital de încredere în mediile de business şi în cele financiare,atât locale, cât şi externe. Încă de la început, a avut o relaţiedificilă cu premierul Emil Boc, care s-a tensionat puternic maiales după ce şi-a anunţat opţiunea pentru introducerea unui sistemde impozitare progresivă a veniturilor.

Vlădescu rămâne însă ministrul de finanţe care a majorat TVA la24%, deşi a spus că a fost împotriva acestei măsuri pe care aconsiderat-o "o mare eroare economică". El nu a plecat însă dinguvern la acel moment, când continuarea acordului cu FMI depindeade decizia respectivă.

Vlădescu a mai fost ministru de finanţe în Cabinetul Tăriceanu, înperioada primului mandat conducând procedura de privatizare a BCRcu Erste Group.
În ultimele luni, a refuzat să le plătească băncilor dobânzi maimari de 7% la titlurile de stat în lei, acuzând presiuneaexercitată de acestea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO