Politică

Şedinţa CGMB, privind târgul din Piaţa Victoriei, fără cvorum. Consilierii PSD nu s-au prezentat

Şedinţa CGMB, privind târgul din Piaţa Victoriei,...

Autor: Oana Despa, Mediafax

08.12.2017, 20:08 156

Consilierii generali USR ai Primăriei Capitalei au convocat, pentru vineri după-amiaza, o şedinţă extraordinară în care au dorit să propună un proiect prin care Piaţa Victoriei să fie un loc destinat protestelor şi manifestaţiilor civici, nu târgurilor de Crăciun. În acest context, consilierii au vrut să îi ceară explicaţii Gabrielei Firea pentru decizia de a organiza un festival de Crăciun în faţa Guvernului României.

În sala de consiliu s-au prezentat cei 18 membrii USR ŞI PNL, dintr-un număr total de 55 de consilieri generali, motiv pentru care şedinţa a fost anulată din cauza neîntrunirii cvorumului.

"Pentru noi, a fost o victorie astăzi. Am reuşit cu ajutorul membrilor opoziţiei să convocăm o şedinţă extraordinară. Este păcat că nu am putut convoca cvorum pentru a vota un proiect foarte important pentru cetăţenii Bucureştiului, mai exact, decretarea Pieţei Victoriei ca locul unde vor fi manifestaţii civice şi nu târguri de Crăciun. Faptul că PSD-ALDE şi PMP nu au venit astăzi la şedinţă, ne arată că se tem de cetăţeni. Neavând cvorum, proiectul de hotărâre nu poate fi adoptat, nu putem să punem întrebări nici directorilor celor două instituţii ARCUB ŞI PROEDUS, care au luat această decizie intempestivă, nu dăm vina pe funcţionarii primăriei pentru că, de multe ori, ei sunt supuşi unor presiuni. Mă aşteptam că PSD şi aliaţii săi să nu dea bir cu fugiţii, să fie aici şi să îşi asume, să avem o dezbatere, dar, se pare că acest lucru nu face parte din viziunea lor asupra democraţiei", a declarat consilierul general USR Roxana Wring.

Întrebată dacă îl susţine pe primarul din Voluntari, Florentin Pandele, după ce acesta a afirmat că vrea să protesteze în Piaţa Victoriei, Roxana Wring a precizat că "nu am cum să-l susţin, dar Piaţa Victoriei trebuie să rămână un spaţiu pentru manifestaţii publice non-violente şi în care oamenii pot protesta în siguranţă, inclusiv pentru domnul Pandele, legea e aceeaşi pentru toţi".

Demersul USR vine în contextul în care Gabriela Firea a decis organizarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, fiind demarate lucrările în acest sens. Acesta a fost mutat, însă, după ce, sâmbătă, protestatarii au demontat o schelă ridicată pentru târg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO