Politică

Senatorul PNL, Daniel Zamfir: Solicităm premierului Tudose să denunţe protocolul dintre BNR şi Guvern

Senatorul PNL, Daniel Zamfir: Solicităm premierului...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

18.12.2017, 12:11 413

„BNR, în deplină cunoştinţă de cauză şi cu complicitatea unor instituţii, a acţional ilegal timp de 27 de ani. Ilegalităţile au început din 1991, când s-a încheiat un protocol neacoperit de lege. Am aici documentele care evidenţiază acest lucru. Asta probează reaua credinţă a celor de la BNR. Un control făcut de Finanţe confirmă că acel Protocol a fost ilegal. Cel mai grav lucru este că premierul Tudose ştie şi îl aprobă pe Isărescu. În trecut, atât premierului Ponta cât şi lui Cioloş, Isărescu le solicitase 35 de milioane de euro şi invocă BNR un raport de evaluare pe care nu l-am văzut niciodată, deşi am solicitat să fie trimis la comisie”, a declarat Zamfir, luni, la o conferinţă de presă la care participă şi Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Simona Halep.

Zamfir mai susţine că terenul pe care e construită arena de tenis nu a fost niciodată al Băncii Naţionale a României.

„Şi lucrul ăsta îl ştie Tudose şi nu a făcut nimic. Dar vă spun ce face BNR în continuare: BNR promovează un proiect de lege prin care vrea ca Parlamentul să-i legalizeze acum toate matrapazlâcurile astea. Proiectul de lege e o tentativă de fraudă, pentru că BNR nu numai că nu e proprietarul terenurilor, dar nu are nici măcar drept de administrare. Solicităm premierului Tudose să denunţe acest Protocol care este în primul rând ilegal, iar în al doilea rând BNR nu şi-a respectat obligaţiile asumate”, a subliniat Daniel Zamfir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO