Politică

Severin: Am cerut preşedintelui PE măsuri penale împotriva ziariştilor de la Sunday Times

Severin: Am cerut preşedintelui PE măsuri penale împotriva ziariştilor de la Sunday Times

Autor: Mediafax

20.03.2011, 18:10 23

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, duminică,pentru MEDIAFAX, că a cerut preşedintelui PE să ia în calcul"măsuri penale" faţă de ziariştii de la Sunday Times şi că discută cu firme de avocatură pentrudeschiderea unei acţiunii de defăimare în Marea Britanie.

"Mi s-a oferit un contract de consultanţă, camembru în consiliul de experţi internaţionali ai acestei firme,Tyler Jones, firmă falsă, după cum s-a demonstrat", a declarat, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul.

El a spus că acest contract presupunea ca el sădea consultaţii în cadrul şedinţelor de birou, înlegătură cu proceduri parlamentare şi procedurieuropene, astfel încât, pe baza opiniilor şi sfaturilordate, firma să-şi poată stabili politici generale.

"Este un contract legal. Avem dreptul să fimmembri în aceste «advisory boards», avem dreptulsă funcţionăm în calitate de consultanţi politici,cu singura obligaţie de a nu transfera informaţii confidenţiale", aspus Severin pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul a negat faptul că ar fi depusvreun amendament, aşa cum a scris publicaţia Sunday Times. Citiţi mai mult desprescandalul de corupţie din Parlamentul European pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO