Politică

Gabriela Firea: În preajma sărbătorilor pascale, dorim să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun

Gabriela Firea: În preajma sărbătorilor pascale, dorim...

Autor: Oana Despa

15.03.2017, 18:12 55385

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne, că luna viitoare, în jurul sărbătorilor pascale vor fi inaugurate benzile unice pentru transportul în comun. 

"Dorim ca în preajma sărbătorilor pascale să inaugurăm benzile unice pentru transportul în comun din Capitală. Eu spun că această acţiune va fluidiza foarte mult traficul sufocant din Bucureşti. Este o moştenire a noastră, a tuturor, dar asta nu trebuie să ne dezarmeze, ci dimpotrivă, trebuie să ne determine să lucrăm împreună în interesul cetăţenilor pentru că în Bucureşti avem trei milioane de oameni. Este vorba despre locuitori, turişti, studenţi. Sunt convinsă că prin inaugurarea împreună a benzilor unice pentru transportul în comun vom simţi cu toţii aceste efecte. Acolo vor circula doar autobuzele, troleibuzele, maşinile de salvare, de pompieri, taxiurile", a declarat, la bilanţul MAI, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Primarul General al Capitalei a spus că doreşte să facă o zonă pietonală, din Piaţa Victoriei până la Ateneul Român.

“Ne dorim ca din Piaţa Victoriei până în faţa Ateneului Român să existe o zonă pietonală, o zonă cu restricţie de trafic auto, dar care să fie redată cetăţenilor şi turştilor aşa cum se întămplă în fiecare capitală europeană. Să existe anumite spaţii pentru evenimente culturale, educaţionale şi anumite zone în care publicul să considere că se află într-o capitală europeană”, a adăugat Gabriela Firea.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a propus, în august 2016, Primăriei Generale a Capitalei demararea unui proiect pilot de amenajare a 20,5 kilometri de benzi rutiere, destinate exclusiv transportului public de persoane. Astfel, RATB susţine crearea unor tronsoane unice pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Lascăr Catargiu, bulevardul Gheorghe Magheru, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, bulevardul Decebal, Splaiul Independenţei, bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul Tineretului, Calea Văcăreştilor şi bulevardul Iuliu Maniu.

În prezent, lungimea totală a căilor dedicate exclusiv transportului public este de 5,8 kilometri, obţinută prin însumarea tronsoanelor aflate pe bulevardele Regina Elisabeta, Mihail Kogalniceanu, Dacia, Unirii, Calea Dorobanţilor şi Splaiul Independenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO