Politică

Sorin Grindeanu: Exclud discutarea amnistiei; Nu o exclud pe cea a graţierii, dar nu la infracţiuni grave

Sorin Grindeanu: Exclud discutarea amnistiei; Nu o exclud...

Autor: Indira Crasnea, Andreea Traicu

17.01.2017, 18:50 2474

"Nu sunt de acord să punem în discuţie probleme legate de amnistie, dar nu exclud o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiuni grave, care privesc corupţia, evaziunea, alte infracţiuni majore", a spus, pentru MEDIAFAX, premierul Grindeanu.

Şeful Executivului a subliniat, pentru MEDIAFAX, că este poziţia sa de principiu în discuţiile şi demersurile referitoare la aceste probleme.

Surse judiciare au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă privind graţierea, care ar urma să fie discutat în şedinţa de miercuri a Executivului. Proiectul prevede şi modificarea altor legi din justiţie, precum cea referitoare la punerea în acord a abuzului în serviciu, potrivit aceloraşi surse.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Victoria nu a ajuns proiectul unui act legislativ în acest sens.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, marţi, înainte de şedinţa Plenului CSM, în legătură cu legea amnistiei şi a graţierii, că va discuta despre o eventuală legea a graţierii cu premierul după ce se vor încheia discuţiile la CSM, precizând că graţierea este susţinută şi de asociaţiile profesionale ale magistraţilor,"pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemenţă".

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO