Politică

Sorin Grindeanu l-a anunţat printr-un SMS pe Iohannis de rezultatul votului la moţiunea de cenzură

Sorin Grindeanu l-a anunţat printr-un SMS pe Iohannis de...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.06.2017, 15:53 36753

Sorin Grindeanu a avut o discuţie telefonică, miercuri, cu Klaus Iohannis, după anunţarea rezultatului moţiunii de cenzură, el anunţându-l pe şeful statului printr-un SMS, practic acceaşi metodă pe care a folosit-o preşedintele când l-a anunţat, în decembrie, că a acceptat desemnarea sa ca premier.

"Eu l-am informat pe dl. preşedinte despre situaţia şi votul din Parlament, cum era absolut normal. Vorbim totuşi de o ţară democratică, democrată şi membră a UE. După accea am avut o discuţie telefonică. Dar informarea vis-a-vis de vot a plecat de la mine către preşedinte, prin SMS. După aceea a urmat o discuţie telefonică", a precizat premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu.

El nu a vrut să spună cine a sunat, afirmând că "este prea puţin important" cine a iniţiat apelul telefonic.

Sorin Grindeanu a afirma, la sfârşitul lunii decembrie 2016, într-o conferinţă de presă, că a fost anunţat de preşedintele Klaus Iohannis printr-un sms că a fost desemnat în funcţia de prim-ministru. Grindeanu a mărturisit atunci că nu avea în agendă numărul şefului statului şi că abia după ce l-a sunat pe Liviu Dragnea, pentru a verifica "dacă acela e numărul domnului preşedinte", i-a răspuns mulţumindu-i pentru "încrederea acordată". "Aşa spunea: "«Succes! Klaus Iohannis»", a ţinut să precizeze Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO