Politică

Sorin Grindeanu: Nu sunt membru de partid, îndeplinesc criteriile pentru conducerea ANCOM

Sorin Grindeanu: Nu sunt membru de partid, îndeplinesc...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

24.10.2017, 16:52 1241

”Să ştiţi că statutul meu în acest moment este apolitic. Nu sunt membru de partid, aşa că îndeplinesc unul dintre criterii. Ştiţi foarte bine de ce, fiind exclus în urmă cu vreo patru luni (...) Cred că toată ţara ştie acest lucru”, a declarat Sorin Grindeanu la audierea sa de către Comisia economică a Senatului şi Comisia pentru tehnologia informaţiei a Camerei Deputaţilor.

La începutul şedinţei, senatorul PNL Daniel Zamfir a cerut comisiilor reunite să respingă propunerea încă dinaintea audierii lui Grindeanu. ”Când aţi fost demis din functia de prim-ministru la iniţiativa PSD s-a spus atunci că sunteţi manevrat de nişte forţe obscure. De asemenea, dumneavoastră aţi spus despre preşedintele partidului că joacă tenis cu sistemul, că a pupat ghipsul sistemului şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere, în această situaţie cred că nu puteţi ocupa această funcţie, indiferent că aţi avut dumneavoastră dreptate sau preşedintele partidului. Funcţia de preşedinte ANCOM este o funcţie extrem de importantă, ori dacă dvs. sunteţi manevrat de forţe obscure, este o situaţie extrem de gravă”, a declarat Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat.

Cererea lui Zamfir a fost respinsă, iar apoi Grindeanu şi-a prezentat parcursul profesional. ”Nu am niciun fel de teamă şi nu am cu ce a mă ascunde şi nu am de ce să-mi fie ruşine”, a precizat Grindeanu, referindu-se la spusele lui Zamfir.

Grindeanu a mai afirmat că Adrian Diţă, care a demisionat din funcţia de preşedinte al ANCOM, ”a ales decizia corectă, aceea de a demisiona, neexistând o procedură legală pentru a fi demis”. ”Una din cauzele pentru care a răvăşit această instituţie a fost îndepărtarea a peste 30 de specialişti”, a comentat. fostul premier.

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, pe 28 iulie, agenţiei MEDIAFAX că a trimis PSD contestaţia la excluderea sa din formaţiunea social-democrată, exprimându-şi speranţa că aceasta va fi soluţionată atât "în litera cât şi în spiritul" statutului partidului. "Motivaţia din contestare nu este doar în litera, ci şi în spiritul statutului şi mă aştept să fie soluţionată în acest sens", a spus fostul premier Grindeanu.

"Nu pot să trădez încrederea oamenilor din Timiş care m-au votat şi susţinut preşedinte de filială. Am recurs la contestaţie la semnalele lor şi ca urmare a întâlnirilor din această săptămână. Sper că reprezentanţii Bucureştiului au înţeles dorinţa filialei PSD Timiş, care în cvasiunanimitate a decis să mă susţină şi să susţină acest demers", a mai spus pentru MEDIAFAX fostul premier.

Întrebat dacă se aşteaptă la o soluţionare rapidă şi corectă a contestaţiei, Grindeanu a spus: "Vom vedea cum şi când". El nu s-a pronunţat şi în privinţa unui eventual apel la justiţie, dacă nu va avea câştig de cauză în forul de arbitraj al partidului.

Fostul premier a mai spus ca a trimis contestaţia atât prin e-mail, cât şi prin serviciul poştal clasic, "cu confirmare de primire".

Până acum, Comisia de etică a PSD nu s-a pronunţat în privinţa contestaţiei depuse de către Sorin Grindeanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO