Spitalele CFR trec la primării, CAS-ul de la Transporturi va fi preluată de CNAS

30 dec 2012 Autor: Florin Ghetau

Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi preluată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în timp ce spitalele CFR din ţară vor fi transferate către autorităţile locale şi judeţene sau către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, duminică, ministrul Relu Fenechiu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că nu înţelege de ce trebuie să existe o casă de asigurări de sănătate la minister, el anunţând că aceasta va fi transferată, în cel mai scurt timp, către CNAS.

"Am găsit în Ministerul Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Nu a putut nimeni să-mi explice de ce ministerul are nevoie de o casă de sănătate. Am vorbit deja cu premierul şi a fost de acord ca în cel mai scurt timp să transferăm casa de sănătate la Casa de sănătate naţională, iar toate spitalele să le transferăm către consilii judeţene, primării sau către Ministerul Sănătăţii", a afirmat Relu Fenechiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că este posibil ca cele două spitale CFR din Bucureşti să rămână în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru a nu pune în pericol proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare.

"S-ar putea să fie două excepţii pentru spitalele din Bucureşti. La cele două spitale există nişte finanţări europene şi nu sunt convins că voi găsi modalitatea de a le transfera cu tot cu aceste proiecte. Dacă vom fi puşi în situaţia de a risca pierderea proiectelor, evident că le vom păstra la minister până când se finalizează proiectele. Voi discuta şi cu oficialii europeni pentru a le transfera cu totul, aşa mi se pare corect", a spus Fenechiu.

În subordinea Ministerului Transporturilor există 15 spitale, dintre care două în Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting şi Spitalul Clinic nr. 2 Căi Ferate.

De asemenea, există spitale CF şi la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Paşcani, Craiova, Simeria şi Drobeta-Turnu Severin.

 
Cuvinte cheie:
FENECHIU
, SPITALE
,
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
gigel - 03 ianuarie 2013, 15:48

@dinu: toti angajatii din economie fac acum controale anuale; si nu discutam de cateva sute de mii, ci de peste 5 milioane; acele case au fost o aberatie; si am impresia ca mai exista cateva de privilegiati, dar poate vor si unificate si acelea...

MIRELA - 03 ianuarie 2013, 11:44

DL MINISTRU FENECHIU A DECLARAT CA NU INTELEGE DE CE MIN. TRANSPORTURILOR ARE NEVOIE DE O CASA DE ASIG DE SANATATE!!! VA EXPLIC EU DL MINISTRU: PERSONALUL CARE LUCREAZA IN TRANSPORTURI ARE NEVOIE DE ASISTENTA MEDICALA SI ASIGURARI DE SANATATE DEOSEBITE, SPECIFICE, CA DEALTFEL SI PERSONALUL DIN ARMATA! DE CE VRETI SA DISTRUGETI CEEEA CE MERGE BINE!

dinu - 31 decembrie 2012, 16:48

Va explic eu domnule . In trecut acum 23 ani cand Romania avea industrie, exporturi , cai ferate . Acea cladire unde dumneata ai biroul vremelnic se numea Ministerul Transporturilor Postelor si Telecomunicatiilor. Pe vremeea aceea reteaua Cfr era in permanenta extindere, functionau atat cfr marfa , cat si cfr calatori. Exista la cfr salariati de ordinul sutelor de mii . Era si o vorba ca cfr este a doua armata a tarii deoarece functiona pe principiul comenzi unice . Aveau si licee si scoli profesionale cum ar fi numai in Bucuresti liceele nr 8 si 9 auto si cele din giulesti 11 si 12 cfr precum si 25 galvan tei metrorex. Toti acesti sute de mi de oameni faceau controale medicale siguranta circulatiei o data pe an . Pentru a nu bloca reteaua civila de stat au creat la acea vreme aceste structuri. Dupa revolutie cand s-a dat startul la marea distrugere si jaf nationa cfr a fost pus pe butuci . Acestea s-au intamplat ca au fost conduse de politicieni nepregatiti, hoti si directori corupti.…

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide