Politică

Sute de oameni protestează în marile oraşe ale ţării faţă de Guvern şi PSD

Sute de oameni protestează în marile oraşe ale ţării...

Cluj

Peste 300 de persoane protestează, sâmbătă seara, în faţa Prefecturii Cluj, faţă de intenţia PSD de a modifica Legile justiţiei şi cer demisia premierului Viorica Dăncilă, alături de cea a lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe motiv că acţiunile acestora îndepărtează România de Europa.

Participanţii la protest au pancarte cu mesaje precum „Iohannis nu-i uita, Dăncilă demisia”, „Fără penali în funcţii publice”, „Aţi călcat ţara-n picioare, cu a voastră guvernare” sau „Sunt un cetăţean cinstit şi cer demisia profesoarei de traforaj manual 20/ 20 Viorica Docila”.

Ei scandează „Demisia”, „Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta””, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „PSD ciuma roşie”, „Uniţi salvîm toată România”, Clujule trezeşte-te”, „Teleorman trezeşte-te”, „Justiţie nu corupţie”, „La închisoare nu la guvernare”, „Ruşine să vă fie”, „Hoţii” sau „Liviu Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi”.

„Cerem demisia Vioricăi Dăncilă, a lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru că, în urma acţiunilor lor din ultima vreme, România pare că se îndepărtează de Europa. Dragnea şi Tăriceanu au un comportament care seamănă cu unul mai degrabă practicat în Rusia, nu într-o democraţie europeană. Iar insistenţa cu care susţin modificările la Legile justiţiei arată clar scopul pentru care luptă, şi anume ca penalii să poată conduce ţara”, a spus unul dintre protestatari.

Protestul nu este autorizat.

Timişoara

Peste 300 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei din centrul Timişoarei, pentru a participa la protestul “Vrem Europa, nu dictatură”, organizat faţă de Guvern şi PSD.

Protestul a început în jurul orei 19.30 cu intonarea imnului României. Cei prezenţi în centrul Timişoarei pentru a participa la protestul “Vrem Europa, nu dictatură” ţin în mâini steagul României, afişe cu mesaje precum “Fără penali în funcţii publice”, “Toţi pentru justiţie” sau “Chiar trebuie să plecăm toţi din ţară pentru câţiva şmecheri”, precum şi numărul 100, iar în jurul zerourilor scrie “100 de ani în penalistan?”

Manifestanţii strigă “Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “PSD, ciuma roşie” sau “Justiţie, nu corupţie”.

“Credem că România trebuie să aibă parte de o justiţie demnă, independentă. Dacă noi, ca cetăţeni ai României, nu ne trezim, nu vom lua atitudine, vom ajunge să avem frica de a mai ieşi pe străzile oraşelor. Noi, cetăţenii, trebuie să tragem semnale de alarmă cu privire la faptele nelalocul lor. Orientarea noastră nu trebuie să fie către Răsărit, ci către valorile europene, către ceea ce înseamnă democraţia şi respectarea cetăţeanului”, le-a spus unul dintre organizatorii protestului din Timişoara celor prezenţi la manifestare.

Iaşi

Aproximativ 200 de persoane protestează şi în Piaţa Unirii din Iaşi, în urma unei manifestări pornite de pe Facebook.

Cei aproape 200 de ieşeni s-au adunat în Piaţa Unirii în jurul orei 18.00. Oamenii cer demisia Guvernului şi scandează împotriva PSD. Unii dintre protestatari au venit cu steaguri ale României sau ale Uniunii Europene.

Protestatarii au format la un moment dat un cerc, scandând împotriva Guvernului.

Braşov

La Braşov, aproximativ 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în faţa Prefecturii Braşov. Protestatarii au plecat într-un marş, pe trotuar, spre Piaţa Sfatului, unii dintre ei spunând că urmează să ajungă în faţa sediului PSD. De asemenea, unii protestatari poartă pe umeri un steag uriaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO