Politică

Tăriceanu: Am discutat cu reprezentanţi din mediul de afaceri despre nevoia unui proiect de ţară

Tăriceanu: Am discutat cu reprezentanţi din mediul de...

Autor: Cătălina Mănoiu

06.10.2015, 18:54 267

Preşedintele Senatului a precizat că a discutat cu mediul de afaceri despre nevoia unui proiect de ţară, adăugând că o asemenea discuţie a avut şi cu preşedintele Iohannis, însă, din partea acestuia nu a primit niciun răspuns.

"Am revenit cu o problemă la care ţin foarte mult, este vorba despre proiectul de ţară al României, lipsa unui proiect de ţară al României în acest moment mă face să încerc să mobilizez cât mai multe energii pentru a demara acest proiect", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă a găsit deschidere din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un astfel de proiect, în urma întâlnirii pe care au avut-o la începutul anului pe această temă, Tăriceanu a afirmat nu a primit niciun răspuns din partea preşedintelui, însă ar vrea ca preşedintele să susţină un astfel de proiect.

"Discuţia nu este recentă, cred că sunt şase luni în urmă, în prima parte a anului, i-am spus preşedintelui, i-am prezentat ideea mea, nu cred că era prima dată când auzea de ea. Nu am avut până în momentul de faţă nicio reacţie din partea sa. Mi-aş dori foarte mult ca preşedintele, din poziţia constituţională pe care o are, poziţia politică, să se hotărască să susţină un astfel de proiect", a afirmat Tăriceanu.

Potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis ar putea să fie chiar "factorul de coagulare", adăugând că rolul constituţional al preşedintelui îi dă cea mai potrivită poziţie pentru a demara un astfel de proiect.

"Eu nu am pretenţia paternităţii. Dacă preşedintele ar vrea să se angreneze într-un astfel de proiect şi să îl conducă, aş fi foarte bucuros, pentru că, în final, ceea ce mă interesează este România, nu mă interesează persoana mea sau persoana altcuiva, important este cu toţii să ne asumăm un astfel de proiect. Rolul constituţional al preşedintelui îi dă cea mai potrivită poziţie pentru a demara un astfel de proiect", a spus Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO