Politică

Tăriceanu: E corect ca agenda unui guvern să o facă strada? Dăm o valenţă hipetrofiată manifestaţiei

Tăriceanu: E corect ca agenda unui guvern să o facă...

Autor: Departamentul Politic

24.01.2017, 22:29 72

Tăriceanu a afirmat că, prin gestul său de a ieşi în mijlocul protestatarilor, Klaus Iohannis ''face o eroare fundamentală pentru că înfrânge ordinea de drept firească''.

''El neagă ordinea constituţională de drept punându-se în mijlocul unor manifestanţi, cărora le respect opţiunile, eu sunt un liberal, dar procedând în acest fel, preşedintele face o eroare fundamentală pentru că înfrânge ordinea de drept firească. Adică, pune în paranteză votul democratic, Parlamentul, ca instituţie democratică, şi dăm o valenţă hipertrofiată manifestaţiei de stradă'', a spus el la Antena 3.

''Este corect ca agenda unui guvern să o facă strada?'', a întrebat Tăriceanu retoric, adăugând că asemenea manifestaţii au o problemă de reprezentativitate şi legitimitate din punctul său de vedere.

El a mai susţinut că referendumul a fost utilizat mai mult de dictaturi.

"Să ştiţi că referendumul este o armă foarte periculoasă, care a fost utilizată cu precădere de dictaturi. Inclusiv în România: în perioada lui Ceauşescu, în perioada lui Carol al II-lea, în perioada lui Antonescu. (...) Preşedinţii vor să sară peste vot, peste Parlament, peste partide, peste instituţii şi se consultă cu cine? Cu poporul'', au fost argumentele sale.

Tăriceanu a precizat că nu a primit scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru că luni şi marţi au fost zile libere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO