Politică

Tariceanu (PNL): Nu sustinem un candidat unic al opozitiei impotriva lui Basescu. Un independent? Mai vedem

09.02.2009, 18:43 19

Presedintele PNL Calin Popescu-Tariceanu spune ca in partid nu se discuta despre sustinerea unui candidat independent la prezidentiale, idee preluata de "mana sa dreapta", Bogdan Olteanu de la Institutul social-democrat Ovidiu Sincai.

"Nu as putea sa spun ca se discuta pentru ca alegerile pentru presedintia Romaniei sunt totusi destul de departe. Nu a inceput o discutie in acest sens", a sustinut Calin Popescu-Tariceanu. El a reiterat ca nu agreeaza nici propunerea Institutului Sincai (condus de europarlamentarul PSD Adrian Severin) pentru sustinerea unui candidat unic la prezidentiale. "Pentru noi nu este o solutie pe care sa o agream", a afirmat liderul PNL. Tariceanu a declarat saptamana trecuta ca ar putea sa ia in calcul candidatura la presedintia Romaniei.
Purtatorul de cuvant al PNL, Bogdan Olteanu, a reluat ieri o idee a sa potrivit careia presedintele Traian Basescu ar putea fi debarcat daca ar aparea un candidat independent "tip Oprescu", mentionand ca si PNL ar putea lua in calcul varianta unui candidat din afara partidului pe modelul Stolojan din 2000.
"Pentru ca Traian Basescu sa poata fi debarcat de la Cotroceni, nu sunt necesari doar contracandidatii de la PSD, PNL, ci un candidat care sa ia voturi de la toti, dar mai ales sa ia voturi de la PD-L, pentru ca la PD-L sunt cei mai convinsi alegatori. Un candidat de 'tip Sorin Oprescu' este esential", a sustinut Bogdan Olteanu.
Pentru a avea sanse cat mai mari, potrivit purtatorului de cuvant al PNL, contracandidatul lui Basescu trebuie sa fie conform optiunii populare. Ca atare, potrivit spuselor sale, PNL ia in calcul si alternativa sustinerii unui candidat din afara partidului.
Intrebat cum comenteaza teoria lansata de Olteanu privind "candidatul de tip Oprescu", Tariceanu a spus ca nu este cazul sa comenteze afirmatiile unui coleg de partid.
"Nu mai continuati... Mi se cere de foarte multe ori sa comentez declaratiile facute de altii si nu vreau sa intru in aceasta postura. Acuma sa comentez si declaratiile facute de un coleg de-al meu.... Chiar nu cred ca este necesar", a conchis Tariceanu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO