Politică

Taxa Radio-TV reintrodusă în legea lui Dragnea de comisia de buget a Camerei

Taxa Radio-TV reintrodusă în legea lui Dragnea de...

Autor: Mediafax

24.10.2016, 14:41 5141

Taxa Radio-TV, propusă pentru eliminare prin legea iniţiată de Liviu Dragnea, a fost reintrodusă de comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor prin votul unanim al membrilor comisiei, inclusiv cel al membrilor PSD.

Comisia nu a făcut alte modificări asupra proiectului de lege care a fost votat, în ansamblu, cu 19 voturi ”pentru” şi o abţinere.

Amendamentul care prevede reintroducerea taxei radio-tv va fi cuprins în raportul comisiei de buget-finanţe, care, cel mai probabil, va merge marţi la votul final în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională în acest caz.

Propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care şi Liviu Dragnea, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, a fost adoptată într-o procedură de urgenţă lunea trecută de Senat, cu 89 de voturi pentru, o abţinere şi 17 voturi împotrivă

Din rândul celor 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO