Politică

Teodor Meleşcanu: Regele Mihai rămâne un exemplu de distincţie, demnitate şi generozitate

Teodor Meleşcanu: Regele Mihai rămâne un exemplu de...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

05.12.2017, 17:36 91

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea dispariţiei Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României. Personal am avut prilejul să constat, de mai multe ori, preţuirea de care s-a bucurat Majestatea Sa în rândurile diplomaţiei, dar şi ale publicului larg din ţară şi din străinătate. Eforturile făcute de Maiestatea Sa Regele Mihai I pentru promovarea în diverse capitale europene a obiectivelor României privind aderarea la Uniunea Europeană şi la NATO sunt parte integrantă a angajamentului şi reuşitei parcursului internaţional al ţării noastre”, a precizat Meleşcanu, potrivit unui comunicat de presă.

Ministrul de Externe a susţinut că Regele Mihai a fost aproape de preocupările şi problemele românilor de pretutindeni, atât în anii în care s-a aflat în exil, cât şi după aceea.

„Pentru diplomaţii care au avut onoarea să-L cunoască, Regele Mihai I rămâne un exemplu de distincţie, demnitate, generozitate şi profund ataşament faţă de valorile culturale româneşti şi faţă de interesele României. România Centenarului se datorează şi rolului jucat de familia regală, iar Majestatea Sa, prin devotamentul faţă de interesele naţionale, atât în vremuri de vicisitudini, cât şi în cele actuale, caracterizate de noi provocări, va reprezenta de-a pururi un reper pentru drumul istoric parcurs de ţara noastră, dar şi pentru valorile pe care trebuie să le împărtăşim viitoarelor generaţii. Ne înclinăm în faţa Majestăţii Sale, care şi-a pus, cu demnitate, întreaga viaţă în slujba ţării. Transmitem, în aceste momente de doliu, Familiei Regale, condoleanţele şi expresia înaltei preţuiri faţă de personalitatea Majestăţii Sale”, a mai spus Meleşcanu în documentul citat.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO