Politică

Toate contractele de achiziţii publice încheiate de autorităţi neînscrise în SEAP vor fi anulate

24.03.2011, 18:01 215

Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a AchiziţiilorPublice (ANRMAP) va cere anularea tuturor achiziţiilor publice făcute de instituţiile şi companii de statcare nu s-au înscris în SEAP (Sistemul Electronic de AchiziţiiPublice (SEAP), a anunţat astăzi Cristina Trăilă preşedintaANRMAP.

În România sunt 18.000 de autorităţi contractante, iar, potrivitCristinei Trăilă, 5.000 dintre ele de sunt înscrise în SEAP -sistemul electronic care oferă acces la cererile de achiziţiituturor firmelor interesante. Este vorba de contracte de miliardede lei, a precizat Trăilă.
"Vom cere constatarea nulităţii absolute a tuturor contractelorîncheiate de autorităţile contractante care nu sunt în SEAP", adeclarat Trăilă.

Piaţa achiziţiilor publice în România a fost anultrecut de 19 mld. euro, potrivit raportului pe 2010 CNSC (ConsiliulNaţional de Soluţionare a Contestaţiilor). Statul, prinautorităţile sale centrale şi locale, prin instituţiile sale(şcoli, spitale etc) şi prin companiile de stat este, astfel, celmai mai mare cumpărător din România. Anul trecut, CNSC a constatatîncălcări la legea achiziţiilor publice în contracte de 9 mld. euroşi a anulat licitaţii de 2,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO