Politică

Topul celor mai bogaţi candidaţi la alegerile europarlamentare. Câţi bani au în conturi

Topul celor mai bogaţi candidaţi la alegerile...

Autor: Sorina Ionaşc

13.04.2014, 09:45 1178
Aproape două milioane de euro, atât deţine în conturi cel mai înstărit candidat la alegerile parlamentare din 2014. În clasament, doi candidaţi au declarat că au peste un milion de euro, în timp ce alţi 13 au peste 100.000 de euro. Cine sunt candidaţii la europarlamentare cu cei mai mulţi bani în conturi, citiţi în materialul de mai jos.

Peste 1,7 milioane de euro este cea mai mare sumă declarată în conturi de aspirant la un fotoliu de eurodeputat după alegerile din 25 mai. Peter Costea, un candidat independent, şi-a făcut averea, potrivit declaraţiei sale, din avocatură, profesie pe care o practică în Statele Unite. Cabinetul său din Texas şi investiţiile făcute  i-au mai adus, pe lângă cele aproape două milioane de euro din conturi, un teren agricol în judeţul Arad, de peste 1.000 de metri pătraţi, şi o casă de locuit în Texas. Cu toate acestea, el conduce o Honda din 2001 şi nici nu are bunuri care să depăşească 5.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO