Politică

Traian Băsescu: "Iohannis a minţit public; Este regretabil"

Traian Băsescu: "Iohannis a minţit public; Este...

Autor: Dana Stanila

29.06.2017, 11:07 207

Traian Băsescu a declarat că Iohannis a minţit, pentru ca în urma consultărilor să rămână doar propunerea înaintată de PSD.

"Domnul preşedinte Iohannis a minţit. A minţit în interiorul filmului şi aranjamentului pe care l-a avut cu Dragnea, să se poată scuza. Dânsul şi-a dorit foarte mult ca nimeni să nu facă o altă propunere şi să rămână cu cea a lui Dragnea. Este regretabil că un preşedinte minte public. Am adus şi argumente acolo. Am spus că Siegfried Mureşan reprezintă un partid, PPE. În Parlamentul României mai sunt două partide PPE, deci în total trei. (...) În plus, USR cu certitudine ar fi votat o propunere a opoziţiei", a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a mai spus că Mihai Tudose a fost, de fapt, opţiunea lui Klaus Iohannis şi nu a PSD.

"Pe mine nu aş spune că m-a şocat, că nu mă mai şochează nimic în politică, dar m-a surprins tupeul unui preşedinte de a minţi public. (...) L-am avertizat că în cazul în care îl va nominaliza pe Mihai Tudose poate fi intrarea domniei sale într-o capcană întinsă de Dragnea, dar se pare că Tudose a fost o opţiune a domnului preşedinte Iohannis şi nu o capcană a domnului Dragnea", a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO