Tudose despre activitatea lui Augustin Jianu: Grad de execuţie bugetară de 2% şi proiecte ratate

17 iul 2017 Autor: Dana Stanila

Premierul Mihai Tudose a declarat luni, după discuţiile din cadrul coaliţiei pe tema rectificării bugetare, că cea mai mică rată de execuţie a avut-o "vicepremierul două zile" Augustin Jianu, banii nechestuiţi urmând să fie realocaţi.

"S-a vorbit despre rectificarea bugetară astăzi la coaliţie. Domnul ministru de Finanţe a prezentat un plan privind relocarea unor sume la unele ministere pentru că, din păcate, avem ministere care au grad de execuţie, la şase luni, doi la sută. Dau un exemplu, Ministerul Tehnologiei Informaţiei, ştiţi, fostul viceprim-ministru două zile. Grad de execuţie de doi la sută. Din păcate, anumite proiecte sunt deja ratate şi atunci banii respectivi vor fi relocaţi în cadrul ministerului sau în cadrul altor ministere", a declarat premierul Mihai Tudose.

Tudose a fost chestionat cu privire la cheltuirea banilor alocaţi Ministerului Apărării Naţionale, acesta explicând că gradul de execuţie este foarte bun, nefiind vorba însă de achiziţiile din domeniul militar, acestea urmând să fie stabilite după ce este analizată oferta Congresului SUA privind cumpărarea de rachete tip Patriot.

"La Ministerul Apărării, gradul de execuţie acum este foarte bună. Nu vorbim de grad de execuţie pe zona de achiziţie fiindcă, după cum foarte bine ştiţi, nu au trecut decât câteva zile de când Congresul american a mai pus pe masă încă o ofertă de care se ocupă acum cei specializaţi, Statul Major, să vadă în ce măsură şi cum se cuplează cu Strategia Naţională de securitate ultima decizie a Congresului privind posibilitatea de achiziţie de rachete", a mai spus Tudose.

 
Cuvinte cheie:
GUVERN
, TUDOSE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide