Politică

Tudose întrerupe şedinţa guvernului pentru a vorbi la telefon cu lideri europeni

Tudose întrerupe şedinţa guvernului pentru a vorbi la...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.07.2017, 14:20 183

"Vă anunţ că la ora 2.00 o să facem o pauză de câteva minute, având o convorbire programată la ora 2.00 cu liderii europeni în vederea stabilirii unor amănunte pentru vizita de mâine (vineri - n.r.) în Moldova, cât şi ceea ce priveşte fondurile europene şi modificări legislative în Justiţie", le-a spus Tudose miniştrilor la începutul şedinţei de joi a Executivului.

Premierul Mihai Tudose are programată o vizită, vineri, în Republica Moldova, unde se va întâlni cu omologul său, Pavel Filip.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că premierul a vorbit cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre Republica Moldova.

"Romania continuă programele de asistenţă cu Republica Moldova. Sprijinim traseul proeuropean al Moldovei. Romania îşi continuă rolul european şi cel mai implicat stat membru în atragerea Moldovei pe calea european", au mai spus sursele.

Potrivit acestora, discuţia face parte din mecanismul de consultare periodică stabilit cu liderii europeni în timpul vizitei premierului Mihai Tudose la Bruxelles.

"Preşedintele Tusk a apreciat că nu a fost doar o promisiune din partea premierului român", au mai punctat sursele.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO