Politică

Tudose îşi trimite miniştrii la Bruxelles: Să înţeleagă ce facem, să nu ia informaţii din alte surse

Tudose îşi trimite miniştrii la Bruxelles: Să...

Autor: Departamentul Politic

13.07.2017, 14:19 145

”O dată pe lună, toţi miniştrii meargă să vorbească cu comisarii de resort. Pentru cele mai complicate, cum ar fi cele pe Justiţie, după ce terminaţi consultările domnule ministru Toader, începând cu domnul Junker, domnul Timmermans să înţeleagă ce facem, să beneficiem de expertiza pe care o au, să putem să implementăm mai bine şi mai repede tot ceea ce înseamnă convergenţa europeană. Împreună cu domnul ministru Negrescu, doamna Plumb, când este vorba despre despre fonduri, ca să ia informaţiile de la noi şi nu de prin alte surse”, a declarat joi premierul Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului le-a reproşat miniştrilor că nu accesează proiecte care pot fi susţinute din fonduri europene, dând exemplu construcţia unei închisori.

”Stând de vorbă cu doamna comisar Corina Creţu, sunt o mulţime de linii de finanţare pe care noi nu le accesăm şi vorbesc aici domnul minisru Toader să facem un penitenciar de 1.000 de locuri din bani europeni, iar pe celelalte să le băgăm în refacere prin alte programe. Haideţi să facem că după aceea primim amendă”, a mai declarat Tudose.

În România, ultimul penitenciar a fost construit în anul 1994, la Giurgiu, dar nu a fost finalizat nici până azi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO