Politică

Ungureanu vrea un nou Fond de Dezvoltare, banii din vechiul fond au intrat în pensii şi salarii

Autor: Mediafax

04.04.2012, 09:09 178

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat, luni seara, că intenţionează să creeze un nou Fond Naţional de Dezvoltare în care să fie vărsate fondurile obţinute de stat din privatiare, arătând că autorităţile au folosit vechiul fond pentru salarii şi pensii şi au "uitat" să pună banii înapoi.

El a amintit, la Realitatea TV, că România a avut un Fond Naţional de Dezvoltare alimentat cu sume obţinute din privatiarea BCR şi Petrom, dar că aceste fonduri au fost cheltuite de stat pentru plata salariilor şi pensiilor.

Premierul susţine că actualul Guvern intenţionează să înfiinţeze din nou un astfel de fond, după "model norvegian", alimentat cu sume obţinute de stat din redevenţe, privatizări şi listări la bursă, fond care să fie gestionat atât de Executiv, dar şi de investitori privaţi şi economişti, "oameni oneşti", astfel încât să nu mai poată fi folosit discreţionar în scopuri electorale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO