Politică

Urmărire penală in rem după ce Elena Udrea a reclamat că un martor a fost influenţat

Urmărire penală in rem după ce Elena Udrea a reclamat...

Autor: Andreea Traicu

08.06.2017, 15:23 105

Elena Udrea a fost audiată, joi, pentru a îşi susţine plângerea depusă în luna mai.

„Plângerea pe care eu am făcut-o este chiar un demers important şi în contextul în care vorbim despre înregistrări care arată modul în care se derulează anchetele şi cum se implică procurori, cred ca e foarte credibil ceea ce mi s-a întâmplat zilele trecute. (...) Presupun că este vorba de un domn, cel care mi-a transmis date foarte credibile şi începuturi de dovezi cum că ar deţine o înregistrere a unei convorbiri dintre procurori , şi procurori şi poliţişti, implicaţi într-un dosar care mă vizează şi care este în anchetă la DNA din care reiese că a fost determinat un martor, o persoană, să susţină anumite lucruri împotriva mea”, spunea Elena Udrea la Antena 3.

Fostul ministru a mai spus că i s-au cerut 10.000 de euro pentru a i se pune la dispoziţie înregistrarea respectivă.

„Eu nu pot să fac anchetă paralelă. Sunt un simplu cetăţean. Am apelat la Parchetul General şi am indicat mijloacele de probă pentru situaţie pe care o invoc şi cred că ancheta va putea duce la aflarea devărului în situaţia aceasta”, a adăugat Elena Udrea.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Elena Udrea a depus telefonul pe care ar fi înregistrată convorbirea despre care vorbesşte în plângere, aparatul fiind însă parolat.

Elena Udrea a mai spus că, din punctul său de vedere, crede că este dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO