Politică

USL a contestat la Curtea Constituţională noul Cod al Muncii

USL a contestat la Curtea Constituţională noul Cod al Muncii

Autor: Florin Ciolac

17.03.2011, 11:50 28

USL a depus, joi, o sesizare la CurteaConstituţională privind Codul Muncii,contestând asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect, dar şiîncălcarea unor prevederi constituţionale legate de dreptul lamuncă, dreptul la concediu, dreptul la asociere şi dreptul lagrevă.

Sesizarea depusă la Curtea Constituţională estesemnată de 112 deputaţi PSD, PNL şi PC, a precizat pentru Mediafaxliderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa.
El a arătat că sesizarea acuză "modul abuziv în care Guvernul şi-aasumat răspunderea în Parlament, evitând dezbaterea asupra CoduluiMuncii".

Anunţul respingerii moţiunii afost făcut în plen



Potrivit lui Duşa, opoziţia solicită CurţiiConstituţionale să se pronunţe şi pe fond, asupra unorprevederi din legea de modificarea Codului Munciipe care le consideră a intra în conflict cu textele din legeafundamentală legate de dreptul la muncă, dreptul la asociere,dreptul la grevă, dreptul la salariu şi la un nivel de traidecent.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament peCodul Muncii, săptămâna trecută. Opoziţia a depuso moţiunea de cenzură care a fost dezbătută miercuri după-amiază.Moţiunea de cenzură a fost respinsă, miercuri seară, rezultatulindicând 216 voturi valabil exprimate, dintre care 212 "pentru" şipatru "împotriva" demersului opoziţiei. Pentru adoptarea acesteiaerau necesare cel puţin 236 de voturi favorabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO