Politică

USR: Catedrala Neamului trebuie decuplată de la conductele cu bani publici

USR: Catedrala Neamului trebuie decuplată de la...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

14.02.2018, 15:57 539

„USR consideră că acest obiectiv – Catedrala Mântuirii Neamului – trebuie finanţat de acum înainte exclusiv din donaţii private şi din fondurile proprii ale Bisericii. Sprijinul acordat de stat către culte, atât de la nivel guvernamental cât şi de la nivel local, este deja suficient şi nu trebuie suplimentat cu sume de ordinul a zecilor de milioane de euro anual pentru această catedrală”, se arată într-un comunicat al USR Bucureşti.

Potrivit sursei citate, priorităţile Primăriei Capitalei ar trebuie să fie şcolile sau spitalele din Bucueşti.

„Catedrala Mântuirii Neamului trebuie decuplată de la conductele cu bani publici care vin de la Primăria Capitalei, de la sectoare, de la Guvern şi de la alte instituţii publice. Aici nu este vorba despre opţiunile personale de credinţă, ci despre o justă aşezare a priorităţilor unei comunităţi. Noi USR, credem că în acest an, priorităţile Primăriei Capitalei şi ale primăriilor de sector sunt cu totul altele: şcoli, grădiniţe şi creşte, pentru că nu s-a mai construit o şcoală nouă de ani de zile. Apoi prioritare sunt spitalele, pentru că şi aici situaţia este dezastruoasă, transportul public, străzile care încă sunt neasfaltate şi sunt o sursă inepuizabilă de praf şi mizerie în Bucureşti, clădirile cu risc seismic care pot cădea la primul cutremur, avizele ISU la absolut toate clădirile publice”, susţine Roxana Wring, preşedinte USR şi consilier municipal.

Pentru anul 2018, Primăria Municipiului Bucureşti vrea să aloce pentru peste 150 de biserici din Capitală, inclusiv pentru Catedrala Mântuirii Neamului, suma de peste 45,4 milioane de lei. Din această sumă, 15 milioane de lei vor merge către Catedrala Mântuirii Namului, potrivit unui document publicat pe site-ul PMB. Proietul de buget rebuie însă aprobat de Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO