Politică

Vânătoarea de venituri a ANAF în 2018: Ce sume suplimentare trebuie să aducă fiecare inspector ANAF

Vânătoarea de venituri a ANAF în 2018: Ce sume...

Autor: Mediafax

22.04.2018, 11:22 1978

Florin Cîţu a publicat, miercuri, un document din raportul de activitate al ANAF pe 2017 de unde reiese, potrivit senatorului, că ţinta suplimentară, anul trecut, pentru fiecare inspector ANAF,a fost de a aduce 3.3 milione lei în plus de la persoane juridice şi 650.000 lei de la persoane fizice.

Dezvăluirea vine în contextul întâlnirii de marţi din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Ionuţ Mişa, şeful ANAF, potrivit sursei citate. În plus, senatorul PNL susţine că motivul vizitei de marţi a lui Mişa în biroul lui Dragnea a fost stabilirea ţintelor suplimentare pentru inspectorii ANAF din amenzile aplicate pe anul în curs.

"De ce l-a chemat Liviu la ordin pe Ionuţ Mişa. Este inadmisibil ce ni se întâmplă. Ticăloşia şi ipocrizia PSD nu au limite! Vi-l aduceţi aminte pe Liviu cât de grijuliu era faţă de cetăţenii României abuzaţi de ANAF? Asta este că să vă aduceţi aminte: «Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt incă tributari unei mentalităti de tip sovietic, de genul "chiar dacă eşti în regulă, îţi găsim noi ceva!”. E inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulara ANAF trimisă recent către direcţiile judeţene de finanţe». Liviu Dragnea a minţit cu neruşinare", transmite Cîţu pe Facebook.

Senatorul PNL prezintă un extras din raportul de activitate al ANAF pentru anul 2017, de unde ar reieşi că inspectorii instituţiei au primit bani suplimentari, peste planul iniţial, pentru amenzile date anul trecut firmelor şi persoanelor fizice.

"Documentul pe care urmează să vi-l prezint demonstrează ticăloşia de care Liviu şi PSD sunt în stare. De un an de zile vă spun de atacul asupra mediului privat. Astăzi pot dovedi că ura lui Liviu faţă de mediul privat, faţă de persoanele care muncesc cinstit în România, este nemărginită. Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea, şi PSD, deşi au tot dezminţit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetăţenilor şi companiilor private pentru a colectă mai mulţi bani la buget. În acest raport scrie negru pe alb un lucru incredibil pentru noi cei care luptăm zilnic pentru a opri abuzurile statului ( un stat minimal şi neintervenţionist). Lucrătorii ANAF.. ATENŢIE AICI… au avut în 2017 ţintă SUPLIMENTARĂ de amenzi pentru persoane fizice şi juridice!!! SUPLIMENTARĂ- peste planul iniţial. Pentru 2017 ţinta suplimentară pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3.3 milione lei în plus de la persoane juridice şi 650.000 lei de la persoane fizice (F8 şi F9 în tabel). Iar aici trebuie să faceţi legătură şi cu proiectul de lege care este acum în Parlament prin care angajaţii ANAF primesc 15% bonus din amenzile pe care le dau!!!", completează senatorul liberal.

Florin Cîţu reaminteşte că atât ANAF, cât şi Liviu Dragnea au negat existenţa unor astfel de ţinte suplimentare.

"Să fie mai clar. Vine ANAF în control şi oricare ar fi situaţia firmei nu pleacă fără să dea o amendă. Dar nu orice amendă. În acest moment fiecare inspector ANAF este motivat să dea cât mai multe amenzi şi cât mai mari, atât de ţintă suplimentară pe care o are cât şi de bonusul pe are îl primeşte că procent din aceste amenzi. Sper că aţi înţeles. Liviu Dragnea şi-a făcut o armată fidelă, exact în stilul clasic al dictatorilor, cu care va distruge tot ce înseamnă sector privat, persoană fizică sau juridică. Existenţa ţintelor suplimentare a fost negată atât de ANAF cât şi de Liviu Dragnea în 2017. Acum ce au de spus? De ce pune ANAF obiective suplimentare pentru fiecare inspector? Pentru că aşa a ordonat Dragnea să facă rost de banii de care este nevoie urgentă pentru a acoperi gaura imensă de la buget. Acum aveţi şi explicaţia pentru «vizita” lui Ionuţ Mişa de urgenţă la Liviu Dragnea ieri în Parlament. Au stabilit sumele suplimentare pentru vânătoarea de venituri a ANAF în 2018. Vă dau o veste foarte proastă. Sumele suplimentare de colectat în 2018, după primele 3 luni de execuţie bugetară, sunt mult mai mari ca cele de anul trecut", conchide Cîţu.

Şeful ANAF, Ionuţ Mişa, a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la biroul acestuia de la Camera Deputaţilor, fostul ministru al Finanţelor susţinând că unul dintre subiectele abordate a fost legat de declaraţia unică.

”(Am discutat - n.r.) aspecte strict tehnice despre declaraţia unică, de exemplu, astfel încât să funcţioneze cât mai bine şi să nu avem niciun fel de probleme. La nivelul formularului unic, din câte ştiţi, e o decizie pe care o ia ministrul prin Direcţia de Legislaţie. ANAF este cel care trebuie să pună practică toate aceste decizii şi acest formular şi să se asigure că nu există probleme la funcţionalitate, la declarare, la numărul de contribuabili...”, a declarat Ionuţ Mişa. Şeful ANAF a stat în biroul lui Liviu Dragnea aproximativ 40 de minute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO