Politică

Veniturile programatorilor IT vor fi in continuare scutite de la plata impozitului

Veniturile programatorilor IT vor fi in continuare scutite de la plata impozitului
27.05.2010, 18:45 73

Scutirea de la plata impozitului pe venit in cazulprogramatorilor IT va fi mentinuta, potrivit Ministerul FinantelorPublice, care precizeaza intr-un comunicat ca eliminarea acesteifacilitati nu este inclusa in scrisoarea de intentie catre FMI sauin memorandumul cu UE, informeaza Mediafax Business.

"Va aducem la cunostinta ca in proiectul de lege privindunificarea bazelor de impozitare, in scrisoarea de intentie careurmeaza a fi transmisa de catre autoritatile romane catre FondulMonetar International, cat si in memorandumul de intelegere cuUniunea Europeana nu exista nici un angajament privind eliminareascutirii de la plata impozitului pe venit in cazul programatorilorIT", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea CoduluiFiscal continea o prevedere potrivit careia veniturile din salariiobtinute ca urmare a activitatii de creare de programe decalculator vor fi impozitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO