Politică

Veşti bune pentru medici: CNAS anunţă că până la sfârşitul săptămânii medicii din centrele de permanenţă vor primi banii pentru gărzi

Veşti bune pentru medici: CNAS anunţă că până la...

Autor: Daniela Timofti, Mediafax

02.10.2018, 16:45 100

CNAS anunţă că până la sfârşitul săptămânii, medicii din centrele de permanenţă vor primi banii din pentru gărzile făcute în ultimele patru luni, precizând că centrele au contract cu casele de asigurări judeţene, iar sursa de finanţare este bugetul de stat.

“Centrele de permanenţă sunt în contract cu casele judeţene, iar sursa de finanţare este bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetul CNAS. (...) A venit rectificarea bugetară şi CNAS a primit suma de 65.000 lei (care a fost distribuită pentru a acoperi diferenţa din luna iunie, iulie, august, septembrie şi jumătate din luna în curs). Sumele aferente celor patru luni au fost repartizate către casele judeţene care, la rândul lor, până la sfârşitul acestei săptămâni vor ajunge la furnizori ca urmare a procesului prin care CNAS a decis să accelereze procesul”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici.

Osmanovici mai precizează că bugetul iniţial aprobat a asigurat finanţarea centrelor de permanenţă pe o perioadă de patru luni.

“CNAS a demarat o serie de demersuri pentru a suplimenta fondurile destinate finanţării centrelor de permanenţă. (...) Pentru a se evita blocajul, până în rectificarea bugetară, a fost aprobată din fondul de rezervă al Guvernului suma care a acoperit nevoile pe luna iunie (60% din necesar)”, a mai declarat Daniel Osmanovici.

În ultimele patru luni, medicii din centrele de permanenţă nu au primit banii de la Casele Judeţene de Asigurări în Sănătate pentru gărzile făcute, anunţă Societatea Naţională de Medicina Familie, precizând că nu s-au alocat la timp fondurile necesare de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO