Politică

Vicepreşedinte PSD: Sorin Grindeanu a spus că Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru funcţia de premier

Vicepreşedinte PSD: Sorin Grindeanu a spus că Liviu...

Autor: Dragos Suciu

15.06.2017, 14:43 260

Întrebat, joi, de corespondentul MEDIAFAX, dacă Liviu Dragnea este potrivit pentru a ocupa funcţia de premier, vicepreşedintele PSD, Victor Negrescu, a răspuns că inclusiv Sorin Grindeanu a afirmat acest lucru.

”Inclusiv ieri (n.r. miercuri) în CEx, Sorin Grindeanu a spus acest lucru, că Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru această funcţie (n.r. premier). Preşedintele PSD a promovat acest program de guvernare şi a convins românii la alegerile din toamna trecută. De fapt, acest organism, CEX-ul, reprezintă toate organizaţiile judeţene ale PSD şi toate viziunile din PSD. Aceşti oameni sunt cei care fac forţa Partidului Social Democrat, sunt cei care răspund zi şi noapte membrilor şi aleşilor noştri locali, sunt cei care vor decide astăzi (n.r. joi) ce este mai bine pentru partid, aşa cum au decis şi ieri. Şi, în ciuda speculaţiilor, pot să afirm că nimeni nu îi poate influenţa pentru că toţi şi-au câştigat încrederea în partid şi demnităţile publice prin propriile forţe. Eu sunt convins că CEx de astăzi va arăta un partid unit care exprimă voinţa reală a bazei partidului, a celor care ne susţin şi fac parte din PSD”, a spus Victor Negrescu.

De asemenea, fiind întrebat pe cine vede potrivit şi ce criterii trebuie să îndeplinească noul premier, vicepreşedintele PSD a spus că trebuie să aibă o mare capacitate de muncă şi viziune, să cunoască programul de guvernare şi să fie membru PSD.

Europarlamentarul a adăugat, fiind întrebat dacă decizia de schimbare a premierului a fost oportună, că Sorin Grindeanu a fost apreciat în PSD, iar rezultatul bun al organizaţiei din Timiş a dus la nominalizarea sa, dar a intervenit o ruptură de comunicare între partid şi Guvern.

”Cred că lucrurile s-au întâmplat treptat. O ruptură de comunicare între partid şi Guvern care s-a adâncit din ce în ce mai mult. Pentru ca programul de guvernare votat de români să ducă la rezultatele dorite este nevoie de implementarea în paralel a unor măsuri. Presiunea este foarte mare, iar pentru acest lucru este nevoie de o echipă, de o simbioză între partid şi Guvern. Această sinergie nu a funcţionat în totalitate şi s-a ajuns la nevoia de a face o analiză. De îndată ce acest subiect a apărut pe agenda publică au început discuţii despre remanieri care au culminat cu tema schimbării premierului. În ciuda apelului la calm, lucrurile au mers prea departe, iar discuţiile de ieri din Comitetul Executiv Naţional au condus la această soluţie. Nu a fost o decizie despre cineva anume. PSD şi-a asumat un program de guvernare ambiţios, cu obiective clare. Vrem să facem mai mult ca oricare alt guvern din trecut, iar pentru asta trebuie să muncim enorm şi să avem simbioza de care vă vorbeam”, a răspuns Negrescu.

PSD a convocat pentru joi la ora 14.00 şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care va discuta despre numele viitorului premier şi ce soluţii sunt pentru a depăşi criza politică.

CExN al PSD va decide, joi, calea de urmat în condiţiile în care premierul Sorin Grindeanu nu a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului politic, iar preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca consultări pe tema desemnării unui nou premier doar dacă şeful actual al Executivului aflat în funcţie demisionează sau este demis constituţional, prin moţiune de cenzuză.

PSD ar putea decide inclusiv depunerea unei moţiuni de cenzură care să ducă la demiterea constituţională a lui Grindeanu de către Parlament.

Sorin Grindeanu, care spunea miercuri că este de 20 de ani în partid, ar putea fi exclus la şedinţa de joi, după ce în CExN al PSD de miercuri membrii au votat ca cei care vor face parte dintr-un guvern care nu e susţinut de partid, să fie excluşi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO