Politică

Vicepreşedintele Comisiei SRI: Nu e normală revenirea lui Florian Coldea la Academia Naţională de Informaţii a SRI, după ce a fost trecut în rezervă

Vicepreşedintele Comisiei SRI: Nu e normală revenirea...

Autor: Liviu Dadacus

16.08.2017, 19:38 175

„În prima şedinţă a Comisiei SRI vom cere Serviciului detaliile acestui subiect, să vedem cum a fost posibil ca domnul Coldea să revină ca şi conferenţiar universitar, la Universitatea <<Mihai Viteazul>>. Nu mi se pare normal să revină, să predea la Universitate, din moment ce a fost trecut în rezervă”, a menţionat Cucşa, care a arătat că detaliile pe care Comisia le va solicita Serviciului vor privi şi posibilitatea ca Florian Coldea să fie reangajat în Serviciu şi să cumuleze, astfel, pensia cu salariul.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a dat concurs pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI şi a fost admis, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Remus Pricopie, membru al comisiei de concurs.

"Eu am făcut parte din comisie, consider că dosarul este unul foarte bun, am semnat conform procedurilor şi am acordat punctajul respectiv. După părerea mea, dosarul este unul foarte solid. Ocuparea unui post didactic în învăţământul superior este o procedură destul de complicată. Sunt foarte multe probe şi criterii. Domnia sa a îndeplinit toate aceste criterii. Domnul Coldea nu este pentru prima dată în faţa unei experienţe didactice, predă de ani de zile. Dosarul este unul solid şi nu sunt probleme pentru că, într-o carieră de 20 de ani de semnături, ştiu exact ce semnez şi când semnez", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), care a făcut parte din comisia de concurs.

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora general Florian Coldea nu ar fi îndeplinit toate condiţiile cerute de legislaţie pentru a ocupa acest post de comferenţiar la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul", Remus Pricopie a precizat că "a arunca cu noroi a devenit o practică în România".

"Toţi oamenii care au făcut parte din comisie sunt oameni cu experienţă didactică. Un om care a lucrat în domeniu aproape 20 de ani şi a predat aproape 10 ani, credeţi că nu face faţă să predea un curs la nivel de excepţie într-o academie de profil? Cine să vină să predea? La arhitectură, predau arhitecţi, la medicină, predau medici", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Remus Pricopie.

Rectorul de la SNSPA a mai precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că în dosarul lui Florian Coldea sunt inclusiv recomandări, care nu sunt obligatorii, suplimentare, peste evaluările membrilor comisiei de concurs, fiind vorba de recomandări ale unor profesori din străinătate.

Pe 17 ianuarie 2017, Serviciul Român de Informaţii anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă. Decizia a fost luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că Florian Coldea nu a încălcat legea, Serviciul Român de Informaţii propunând la acea vreme repunerea în funcţie.

Verificările în cadrul SRI au fost demarate după ce Sebastian Ghiţă a publicat fotografii şi înregistrări video în care ar apărea cei doi şi familiile acestora, precizând că au avut o relaţie de prietenie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO