Politică

Victor Ponta este citat în "El Pais":Îmi dau demisia în cazul în care Comisia de Etică dovedeşte că am plagiat

Victor Ponta este citat în "El Pais":Îmi dau demisia în cazul în care Comisia de Etică dovedeşte că am plagiat

Foto: Chirita

Autor: Departamentul Politic

28.06.2012, 16:54 950

El spune că această problemă a apărut ca urmare a conflictului existent între el şi preşedinte pe tema prezenţei la Consiliul European.

"Am început teza în 1999 şi, de atunci, am fost ministru în guverne diferite, vicepreşedinte al Parlamentului şi sunt liderul partidului de doi ani. Am respectat toate regulile existente în România. Am cerut Comisiei de etică din cadrul Ministerului Educaţiei să verifice lucrarea mea şi sunt convins că se va demonstra că nu sunt vinovat de plagiat. Din păcate, este vorba de un atac politic din partea preşedintelui, după ce mi-am anunţat dreptul de a fi prezent la Bruxelles", spune Ponta.

Întrebat ce va face dacă acea comisie va da verdictul că a plagiat, Ponta este citat spunând: "Atunci, cu siguranţă că mă voi retrage".

După ce jurnalistul completează răspunsul spunând "Demisia...", Ponta este citat confirmând această variantă.

"Da. Îmi asum responsabilitatea, dar consider că am fost acuzat dintr-un motiv politic şi, în plus, nu au dorit să asculte punctul meu de vedere", afirmă Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO