Politică

Victor Ponta şi premierul bulgar au discutat despre construcţia unei noi hidrocentrale pe Dunăre

Victor Ponta şi premierul bulgar au discutat despre construcţia unei noi HIDROCENTRALE pe Dunăre (Imagine: Aleksandar Djorovici/Mediafax Foto)

Autor: Departamentul Politic

22.06.2013, 20:06 640

Conform unui comunicat al PSD remis agenţiei MEDIAFAX, Victor Ponta a participat sâmbătă la Consiliul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) organizat la Sofia.

Cu această ocazie, Victor Ponta a avut o întrevedere cu premierul bulgar, Plamen Oresarski, cu care a discutat despre consolidarea cooperării dintre cele două state în ceea ce priveşte politica de integrare europeană, eforturile comune privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, aderarea la spaţiul Schengen, precum şi despre proiectele economice şi energetice comune ale României şi Bulgariei.

"Împreună susţinem proiectul Nabucco, dar avem deja şi alte proiecte de transport de energie, dinspre România spre Turcia, de exemplu, şi spre zona Balcanilor de Vest. Am vorbit şi despre proiectele realizate prin fonduri europene, Strategia Dunării şi despre câteva investiţii concrete pe care le putem face, o noua hidrocentrală pe Dunăre, infrastructura spre noul pod de la Calafat-Vidin care a fost inaugurat, dar care trebuie evident sa fie însoţit de infrastructură", a declarat Victor Ponta la sfârşitul întrevederii, potrivit sursei citate.

Premierul a adăugat că în septembrie va avea o întâlnire mai amplă cu partea bulgară, cel mai probabil în format de şedinţă comună a celor două guverne.

După întâlnirea cu Victor Ponta, premierul bulgar a spus că acest summit româno-bulgar va avea loc cel mai probabil la Varna, la sfârşitul verii sau la începutul toamnei, informează PSD.

De asemenea, premierul Ponta s-a întâlnit şi cu ministrul Afacerilor Externe din Bulgaria, ministrul de Interne şi vicepremierul bulgar, însărcinat cu Afaceri Europene şi Fonduri Europene.

Tot la Sofia, premierul a avut o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European şi Sergei Stanishev, preşedintele socialiştilor europeni, cu care a discutat teme de interes european.

Victor Ponta, însoţit de Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, şi Corina Creţu, vicepreşedinte PSD, s-a aflat la Sofia cu ocazia Consiliul PES, care a reunit sâmbătă reprezentanţii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste din întreaga Europă.

La eveniment au participat Plamen Oresarski, noul prim-ministru al Bulgariei, Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, Boris Tadic, fost preşedinte al Serbiei, Joseph Muscat, prim-ministrul Maltei, Sergei Stanishev, preşedintele PES, Hannes Swoboda, preşedintele S&D.

În cadrul întâlnirii socialiştilor, liderii PES şi delegaţii au prezentat propuneri concrete în vederea dezvoltării unei politici industriale europene şi au făcut apel pentru punerea rapidă în practică a unui proiect privind Garanţia Europeană pentru Tineri cu un domeniu de aplicare mai larg decât cel actual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO