Politică

Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura pentru şefia PNL: Sunt singurul care este perceput ca fiind un lider liberal autentic

Viorel Cataramă şi-a anunţat candidatura pentru şefia...

Autor: Petriana Condrut

06.07.2018, 18:54 164

Prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, Viorel Cataramă a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că îşi va depune candidatura în cazul unui congres extraordinar în partid şi îi reproşează actualului lider Ludovic Orban că a luat mai multe măsuri care au afectat în mod negativ partidul.

"În prezent, dintre toţi, sunt singurul lider care este perceput de opinia publică şi de presă ca fiind un lider liberal autentic. Mesajul meu este unul clar liberal de dreapta. Am capacitatea de a negocia şi am demonstrat acest lucru în trecut. Am o experienţă care îmi permite să duc partidul la 40 procente la alegerile parlamentare viitoare. Sunt om de afaceri, provin din sectorul privat şi ştiu problemele cu care se confruntă România şi am soluţii clare pentru rezolvarea lor", a declarat Viorel Catarmă, prim-vicepreşedintelui PNL Sector 2, pentru MEDIAFAX.

Acesta a afirmat şi zilele trecute că actualul preşedinte al PNL trebuie, pe cale statutară, să fie înlăturat de la şefia partidului. Întrebat ce îi reproşează actualului lider liberal, Cataramă a declarat că acesta a avut o atitudine greşită şi la formarea guvernului, în iarnă, dar şi la moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

"Consider că oricare din membrii partidului este mai calificat decât domnul Orban să conducă partidul. Aş enumera principalele greşeli care au dus la situaţia prezentă: modul defectuos în care s-a acţionat la demisia Guvernului Tudose, când PNL nu i-a dat, prin neprezentarea unui candidat, nu i-a dat posibilitatea preşedintelui să dea Opoziţiei să formeze un nou guvern. Apoi limbajul inadecvat la adresa PSD, fără a propune nicio măsură alternativă, niciun program alternativ. A treia chestiune este atitudinea pro justiţie, percepută de opinia publică uneori chiar isterică şi nesinceră ca urmare a situaţiei personale a lui Ludovic Orban", a mai spus Viorel Cataramă.

Totodată, liderul PNL sector 2 îi reproşează lui Orban "modul în care a gestionat ultima moţiune de cenzură când toate forţele politice parlamentare care ar putea forma o alternativă la PSD au declarat la unison că Orban e o persoană neprezentabilă şi atât timp cât conduce partidul nu este posibilă o coaliţie parlamentară".

Potrivit unor surse din partid, mai mulţi lideri liberali sunt nemulţumiţi de actualul preşedinte şi ar vrea schimbarea acestuia. Sursele citate susţin că Biroul Executiv de luni ar putea convoca Consiliul Naţional, iar în cadrul acestuia să se ceară organizarea unui congres pentru schimbarea conducerii.

În discuţie ar fi încă două nume pentru a prelua şefia PNL: Iulian Dumitrescu şi Marian Petrache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO