Politică

Viorel Hrebenciuc, adus cu o maşină a Jandarmeriei la DNA Braşov

Viorel Hrebenciuc, adus cu o maşină a Jandarmeriei la...

Autor: Mihaela Gradinaru

15.10.2014, 12:31 2101

Hrebenciuc a fost adus la DNA Braşov în jurul orei 12.00. El a coborât dintr-o maşină a Jandarmeriei şi a intrat în sediul DNA însoţit de jandarmi.

El le-a spus jurnaliştilor că nu ştie în ce calitate a fost chemat la DNA, fără a face alte declaraţii.

La DNA Braşov a fost audiat, miercuri dimineaţă, şi deputatul PSD de Braşov Ioan Adam, care este şi avocat.

De asemenea, în jurul orei 10.45 a ajuns la DNA Braşov, însoţit de un avocat, şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El a ieşit din sediul instituţiei după mai puţin de o oră.

Înainte de a se urca în maşină, Ilie Sârbu le-a spus jurnaliştilor că nu are de făcut nicio declaraţie, iar când a fost întrebat dacă a fost audiat, acesta a răspuns negativ, după care a închis uşa maşinii.

În acest dosar, procurorii DNA Braşov fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Astfel, miercuri dimineaţă procurorii au făcut 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, preciza DNA.

Între cele cinci instituţii publice la care au avut loc loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au fost făcute percheziţii la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuţi din judeţul Bacău. Anchetatorii au percheziţionat şi biroul de avocatură din Braşov al deputatului PSD Ioan Adam.

În acest dosar sunt vizaţi judecătorii Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, CSM anunţând că a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor.

În acelaşi dosar sunt implicaţi şi deputatul PSD Ioan Adam, care este avocat şi este soţul judecătoarei Roxana Adam, şi un avocat din Baroul Covasna.

Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform aceloraşi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanţelor.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO