Politică

Viorica Dăncilă a făcut noi gafe în timpul vizitei Republicii Macedonia. Ce a mai spus premierul României

Viorica Dăncilă a făcut noi gafe în timpul vizitei...

Autor: Diana Grigore

27.07.2018, 15:54 1281

Premierul României, Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a făcut mai multe greşeli, susţinând că este primul prim-ministru care vizitează Republica Macedonia, dar şi că cetăţenii acestei ţări sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

"Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă la începutul declaraţiei comune pe care a susţinut-o alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, moment în care un pahar s-a spart, ceea ce a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se oprească din discurs pentru câteva clipe.

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. Ultima oară Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. În total, după ce Republica Macedonia şi-a declarat independenţa, în 1991, nu mai puţin de 24 de premieri au vizitat această ţară.

Premierul Viorica Dăncilă a greşit şi când a afirmat că cetăţenii Republicii Macedonia sunt "macedoni", în loc de "macedoneni".

De asemenea, ea a afirmat că aromânii sunt cetăţeni, în loc de etnici de naţionalitatea macodoneană, în contextul în care s-a referit la comunităţile aromânilor din Republica Macedonia şi macedonenilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO