Politică

Viorica Vasilica Dăncilă, premierul desemnat: Renunţăm la formularul 600

Viorica Vasilica Dăncilă, premierul desemnat:...

Autor: Mediafax

04.02.2018, 00:01 1111

Viorica Vasilica Dăncilă, premierul desemnat, a declarat luni, în discursul din Parlament, că va renunţa săptămâna aceasta la formularul 600 şi apoi la altele.

”Cât timp voi fi prim ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna asta vom renunţa la Formularul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte. Un singur formular pentru cei cu activităţi independente este propunerea noastră începând cu anul 2019”, a declarat premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că are în vedere şi reducerea birocraţiei, prin simplificarea sistemului fiscal. Ea a precizat că va realiza acest lucru prin reducerea sau comasarea numărului de taxe plătite de firme şi cetăţeni.

”Am în vedere maxim 50 de taxe cu aplicare generală şi asta cât mai curând posibil”, a mai spus premierul desemnat.

Ea a spus că obiectivul mandatului său este ca în 2020 România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din Uniunea Europeană, astfel încât ”tinerii să nu mai plece din România, iar cei care deja au plecat să îlşi dorească să se reîntoarcă”.

Dăncilă a precizat că are în vedere trei direcţii principale, respectiv creşterea investiţiilor pentru modernizarea infrastructurii, continuarea creşterii veniturilor populaţiei, precum şi reformarea administraţiei şi reducerea birocraţiei.

”Dacă vom obţine acest vot, vom guverna cu mândrie şi respect pentru români, având permanent în faţă programul de guvernare. (...) Vreau să subliniez clar că voi conduce un guvern politic, un guvern care este propus şi susţinut de majoritatea parlamentară. Această ţară trebuie condusă de către cei aleşi, nu de către cei numiţi. Prin urmare, guvernul va răspunde pentru oportunitatea deciziilor sale exclusiv în faţa celor aleşi, adică exclusiv în faţa coaliţiei majoritare. Cât timp voi fi prim-ministru, nicio altă instituţie, niciun alt centru de putere nu va mai putea spune Guvernului ce are de făcut”, a mai spus Dăncilă.

Plenul Parlamentului s-a reunit, luni, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a vota învestirea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO