Politică

Vlădescu pentru senatorii care au respins majorarea TVA: Econometria ne arată că nu e posibil

Vlădescu, către senatorii care au respins majorarea TVA: Econometria ne arată că nu e posibil
24.08.2010, 16:10 18

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a îndemnat, marţi,pe senatori să voteze OUG 58/2010 fără amendamente, adică să aprobeTVA de 24%.

"Eu cred că ordonanţa, în forma în care este, fără niciun fel demodificare, este un document care ar trebui să fie aprobat şiamendamentele care s-au făcut, inclusiv cele care par foarte bine,în favoarea poporului român, referitoare la reducerea TVA laalimente. Ştiţi foarte bine că sunt inutile, pentru că niciodatăTVA nu se va reduce. Vom majora infracţionalitatea, respectivevaziunea fiscală şi vom încuraja preţurile care se transferă înbuzunarele celor care vând produsele respective", a declaratSebastian Vlădescu.

El a spus că "teoria economică" pare "foarte simplă": reducemtaxele, reducem impozitele, majorăm cheltuielile şi în felul acestalucrurile vor merge perfect.

"Din păcate, teoria economică şi econometria ne arată că nu eposibil. Indiferent ce coeficienţi de speranţă pe venituri bugetarecu taxe mici vom pune, nu vom putea să plătim toate cheltuielileaşa cum se doreşte şi aşa cum s-a făcut în anii în care o partedintre cei care acum ne acuză de măsuri împotriva poporului românau luat măsuri care teoretic păreau în favoarea poporului român. Apromite lucruri de care nu te poţi ţine în timp nu e un lucru bunpentru cei cărora le promiţi şi lucrul acesta s-a făcut", a maispus ministrul Finanţelor.

Comisia de buget-finanţe din Senat a modificat luni OUG 58/2010,respingând creşterea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 19% la24%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO