Politică

Vosganian: Ei si? Da, am dat salarii mai mari. Daca am avut de dat am dat!

Vosganian: Ei si? Da am dat salarii mai mari. Daca am avut de dat am dat!
10.05.2010, 16:50 14

Fostul ministru al finantelor, Varujan Vosganian, sustine ca inperioada cat a fost ministru al finantelor (2007-2008) salariile insectorul public au crescut pentru ca, pe de o parte, economia isipermitea acest lucru, iar, pe de alta parte, multi dintre cei carelucreaza in administratie au studii superioare si acest lucrujustifica diferenta dintre salariile medii nete obtinute defunctionari si salariu mediu net pe economie. "Ei si? Da am datsalarii mai mari. Daca am avut de dat am dat!", a declaratministrul de finante pentru ZF.

An de an, salariile din administratie au crescut intr-un ritmmult mai accelerat decat cele din economia reala.

Daca in 2000 diferenta dintre salariul mediu net castigat defunctionari si salariul mediu net pe economie era de aproximativ 45de euro, in 2005 diferenta crestea la 115 euro, pentru ca sa ajungala 335 de euro in 2007.

Vosganian spune insa ca acest lucru s-a intamplat pentru camajoritatea functionarilor au studii superioare, iar salariiledimplomatilor, inaltilor functionari publici si ale magistratilortrag in sus media salariului mediu net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO