Politică

Vosganian: În România sunt create ministere după oameni, în loc să numim oameni competenţi

Vosganian: În România sunt create ministere după...

Autor: Carol Dan

08.02.2013, 10:59 845

Guvernele României creează ministere pentru oameni, în loc să numească persoane competente pentru fiecare minister, iar administraţia centrală arată ca "noaptea în deşert", a declarat vineri ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Noi facem ministere după oameni, nu alegem oameni pentru ministere. Fiecare guvern nou schimbă modul de guvernare. Suntem în administraţia centrală ca noaptea în deşert, unde dunele de nisip arată diferit dimineaţa faţă de cum arată noaptea", a afirmat Vosganian într-o conferinţă.

El a adăugat că intenţionează să elaboreze o strategie de reindustrializare a ţării, care va presupune vânzarea participaţiilor minoritare ale statului.

"Vrem o strategie de reindustrializare a ţării. Tranziţia se va încheia când se vor emancipa mentalităţile. Obiectivul Ministerului Economiei este transferarea economiei de stat către privat, asta înseamnă privatizarea companiilor de stat. Trebuie să vindem participaţiile minoritare, trebuie să scăpăm de aceste codiţe. Acestea nu sunt cadavre, sunt componente care pot fi valorificate", a spus el.

Potrivit lui Vosganian, românii trebuie să fie mândri şi de industria lor, nu doar de fotbalişti şi de interpreţii de muzică populară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO