Politică

Votul final în Senat privind modificarea Legii 303/2004 şi a Legii ANI, posibil luni

Votul final în Senat privind modificarea Legii 303/2004...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

11.12.2017, 18:49 67

”Senatul a fost sesizat, astăzi, în calitate de Cameră decizională, cu două proiecte de legi care au fost astăzi votate la Camera Deputaţilor. Este procedura uzuală şi,sigur, în calitate de preşedinte al Senatului am convocat Biroul Permanent pentru a stabili pentru cele două legi termenele de depunere a amendamentelor şi de prezentare a raportului final. Pentru ambele legi, termenul de depunere a amendamentelor a fost stabilit pentru joi, 14 decembrie, ora 9.00, iar depunerea raportului, luni, 18 decembrie”, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Decizia a fost criticată de senatorii din Opoziţie.

”Abuzul de putere continuă la minut. Tocmai am ieşit dintr-o şedinţă a Biroului Permanent care încalcă cel puţin două prevederi ale Regulamentului. În primul rând, art. 85, aliniat 1 - proiectul programului de activitate pentru săptămâna următoare este supus spre adoptare Senatuilui şi se adoptă cu votyul majorităţii senatorilor prezenţi. La plen s-a supus la vot un program de lucru pe această săptămână care nu are inclusă această şedinţă a Biroului Permanent. O a doua prevedere încălcată este art. 37, alin. l care prevede că o convocare este însoţită de o propunere de ordine de zi. (...) În momentul în care s-a făcut această convocare ni s-a transmis doar un SMS, cu aproximativ 20-25 de minute înainte, fără a se spune ce e pe ordinea de zi. Poate că unora li se par detalii minore. Din punctul meu de vedere arată doar faptul că puterea e pur şi simplu dispusă să încalce în picioare orice regulă a parlamentalismului, a democraţiei, care prevede dezbatere, respectarea unor reguli şi legi”, a acuzat senatorul USR Mihai Goţiu.

Cele două proiecte de legi au fost adoptate, în cursul zilei de luni, de Camera Deputaţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO