Politică

ZIUA MUNCII. Capitala muncitoare, la pază şi apărare: cei mai mulţi bucureşteni lucrează ca bodyguarzi. Numărul lor este IMPRESIONANT

ZIUA MUNCII. Capitala muncitoare, la pază şi apărare:...

Autor: Corina VÂRLAN

01.05.2014, 19:15 566

Campania ZIUA MUNCII prezintă astăzi o imagine de ansamblu a pieţei muncii din România, alături de topul celor mai des întâlnite trei meserii din fiecare judeţ. Una dintre surprizele scoase la lumină de datele centralizate de Gândul pe baza informaţiilor de la Inspecţia Muncii este situaţia din Capitală, unde cea mai râvnită profesie este cea de bodyguard.

ZIUA MUNCII, campania demarată de Gândul de 1 Mai prin care şi-a propus să prezinte o fotografie completă şi neretuşată a pieţei muncii din România , continuă astăzi cu prezentarea celor mai populare meserii din Bucureşti şi din ţară, după ce în zilele trecute va arătat că statul este cel mai mare angajator în 17 judeţe din România şi că meseria de profesor este cea mai populară la nivel naţional. 

Metropola cu peste 1,9 milioane de locuitori s-a transformat în ultimii ani din "Capitala vânzătorilor" în "Capitala bodyguarzilor". Statisticile oficiale obţinute de gândul arată că aproape 68.000 de bucureşteni lucrează în domeniul protecţiei şi al gărzii, numărul lor înregistrând pe parcursul lui 2013 o creştere semnificativă, de aproape 11%.

Nu este însă de mirare că în Bucureşti există atât de mulţi salariaţi care protejează diverse obiective, patrulează sau se ocupă de transportul banilor sau al altor obiecte de valoare (caen 8010). În Capitală există numeroşi oameni de afaceri care îi angajează pentru protecţie, sute de sucursale şi agenţii bancare se bazează pe serviciile lor de livrare a banilor cu maşini blindate, iar alte sute de magazine au nevoie de un profesionist care să asigure paza.

Citiţi mai multe despre campania demarată de Gândul pe www.gandul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO