Premium

In birou la George Copos: Afacerile, velierele si Napoleon

Afacerile, velierele si napoleon
25.06.2009, 20:04 137

Cand nu are intalniri la unul dintre hotelurile sale din Poiana Brasov sau Eforie Nord, George Copos prefera sa puna tara la cale in biroul sau din cladirea Ana Offices, strada Poligrafiei. Incaperea imensa arata ca un birou in care au loc tranzactii de milioane de euro - auster, cu opere de arta, mobilier din lemn veritabil, scaune din piele, trofee si premii si o poza cu mostenitoarea imperiului sau, fiica sa Alexandra.

Poza cu Papa Ioan Paul al doilea
„Tin mult la poza asta, a fost facuta la Vatican, am ajuns acolo intr-o delegatie si l-am cunoscut pe papa, era un om deosebit, care credea cu adevarat in misiunea sa".
 
Carti
Printre cartile pe care omul de afaceri le are in birou se regasesc Good to Great de Jim Collins (cum sa conduci o companie de succes), The Times Atlas of the World, The Hotel Book, Leonardo da Vinci si viata lui Napoleon - „sunt un mare admirator al lui Napoleon (a fost cel mai mare administrator comandat al lumii) si al lui Da Vinci, au revolutionat lumea."
 
Poza si trofeu reprezentand un velier
„Sunt pasionat de barci de 5 ani, detin trei veliere, toate de competitie. Doua dintre ele sunt marca Jeanneau si al treilea este un Archambault 40, un velier de curse pe care l-am achizitionat cel mai recent si cu care voi participa la regate vara asta".
 
Tablouri
„In birou si pe hol am tablouri pe care le-am cumparat chiar eu, am mers personal in unele dintre atelierele pictorilor si le-am ales. Unele dintre lucrari sunt semnate de Pallady, Ciucurencu, Iosif Iser sau Piliuta".
 
Trofee
Intr-o camera separata de biroul sau omul de afaceri pastreaza colectia de premii si trofee - un premiu primit de la Samsung in 1995 cand Ana Electronic (una dintre companiile sale) devenise „golden distributor" dupa ce in 1992 fusese desemnata „Best Samsung distributor", apoi premiu pentru situarea in primele 10 companii din Romania, premiul pentru cel mai bun hotel Crowne Plaza deschis in Europa (Newcomer award), in 1998 etc.
 
Laptopuri
„Nu plec fara laptop nicaieri, iar unul dintre ele contine un program care centralizeaza totul. Fiecare om din companie are pagina sa cu prioritati pe tot anul, cine cu ce are de facut".
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO