Prima pagina

Afacere de 90 mil. euro: Natixis a preluat parcul de retail BelRom - Tg. Mures

Afacere de 90 mil. euro: Natixis a preluat parcul de retail BelRom - Tg. Mures

Carl Decoopman, managerul BelRom, spune ca strategia lui este de a dezvolta proiecte si a le vinde cat mai rapid

28.01.2008, 18:37 147

Compania belgiana de dezvoltare imobiliara BelRom a vandut parcul de retail din Targu-Mures intr-o tranzactie de circa 90 mil. euro catre o subsidiara a grupului financiar francez Natixis, care a preluat anul trecut si cladirea de birouri America House din Capitala.
"Am vandut parcul de retail de la Targu-Mures catre divizia imobiliara a grupului Natixis", a spus Carl Decoopman, managerul BelRom, care insa nu a dorit sa ofere mai multe informatii in acest sens.
Potrivit datelor existente in piata, BelRom a purtat negocieri cu patru grupuri interesate.
Francezii au anuntat anul trecut ca vizeaza achizitii in Romania dupa ce strans 377 mil. euro pentru un fond de real estate, PPW II Real Estate, din care face achizitiile.
Administratorul fondului este AEW Europe in portofoliul caruia se afla si imobilul de birouri America House, preluat anul trecut in urma unei tranzactii de 120 mil. euro, nivel record pe piata de birouri.
BelRom este la a doua tranzactie pe piata locala, dupa ce la finalul anului 2006 a vandut primul parc de retail finalizat la Sibiu catre fondul britanic de investitii North Real Estate, intr-o tranzactie de 83 de milioane de euro.
Carl Decoopman spunea recent intr-un interviu acordat ZF ca strategia sa este de a dezvolta si de a vinde cat mai rapid, dupa ce in prealabil proiectele au fost inchiriate in intregime.
El a mentionat ca centrele comerciale din provincie se tranzactioneaza la un randament cuprins intre 6,75% si 7% in euro pe an, iar pana la mijlocul acestui an nivelul va cobori la 6,5%.
Managerul BelRom pregateste vanzarea altor doua proiecte anul acesta, potrivit informatiilor existente in piata.
Piata centrelor comerciale cunoaste o dezvoltare deosebita, pentru urmatorii ani fiind anuntate proiecte pentru circa 100 de noi unitati in toate orasele mari din tara.
Pe segmentul parcurilor de retail, alaturi de BelRom mai sunt prezenti jucatori precum grecii de la Omilos, Priceton Investments sau actionarii proiectului Baneasa, care au in dezvoltare cel mai mare parc de retail din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO