Prima pagina

Bucuresti Mall, o masina de incasat bani: 200 mil. $/an

25.03.2003, 00:00 206

200 de milioane dolari. Atat au cheltuit anul trecut cei 15 milioane de vizitatori ai Bucuresti Mall. "Primele luni ale acestui an au fost si mai profitabile fata de aceleasi luni ale anilor precedenti", a declarat Ali Ergun Ergen, directorul general al Anchor Mall Development&Management SA, divizia de profil a grupului turc Fiba, care opereaza Bucuresti Mall.
Potrivit acestuia, numarul vizitatorilor va creste in acest an, cu 10-15%, urmand a depasi 17 milioane.
"Cifra de afaceri a chiriasilor Bucuresti Mall va creste la randul ei in acest an" a mai spus Ergen, care a refuzat sa avanseze o valoare.
Rezultatele au fost superioare asteptarilor pe care grupul turc le-a facut la deschiderea Bucuresti Mall in septembrie 1999. Astfel, Fiba a vrut sa devanseze inceperea lucrarilor de constructie la cel de-al doilea Mall, programat initial la 5 ani dupa deschiderea primului Mall. Situat in zona Lujerului-Militari, al doilea Mall trebuia sa fie construit incepand din toamna trecuta. Din cauza problemelor financiare pe care le-a traversat economia turca in ultimii ani, Fiba a decis, potrivit oficialilor, "sa fie prudenti cu investitiile", adica proiectul a fost pus pe lista de asteptare.
"Pentru proiectul din Militari suntem inca in derularea procesului de analiza a posibilitatilor de finantare. Proiectul se va materializa insa in urmatorii ani" adauga Ergen.
Jumatate dintre cei care au vizitat anul trecut Bucuresti Mall au fost femei, media de varsta variind intre 16 si 45 de ani. "Cu toate acestea, aproape doua treimi din vizitatori (63%) au mai putin de 35 de ani" a mai spus Ergen, fara a oferi alte detalii.
Grupul turc nu intentioneaza sa atace provincia. "Pentru moment atentia noastra este orientata strict la Bucuresti. Scopul nostru este acela de a mentine pozitia pe piata", a conchis Ergen.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO