Prima pagina

Capgemini: Angajam 2.000 de specialisti IT la Iasi

28.08.2007, 19:11 105

Compania franceza Capgemini, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultanta IT din Europa, va deschide un centru de servicii la Iasi, pentru care va angaja in perioada urmatoare circa 2.000 de specialisti IT.
Constantin Neculau, viceprimarul municipiului Iasi, a declarat pentru ZF ca a fost contactat de reprezentanti ai Capgemini, care au dorit sa aduca la cunostinta primariei intentiile lor de dezvoltare.
Capgemini, care ofera servicii de consultanta, outsourcing si suport IT in peste 30 de tari, a inregistrat in primul trimestru al acestui an, incheiat la 31 martie, venituri de 2,21 mld. euro, fata de 1,87 mld. euro in perioada similara din 2006.
"Tot ceea ce stim in momentul de fata este ca au achizitionat deja un imobil la iesirea din municipiul Iasi, in apropierea localitatii Pacurari, pentru care intentioneaza sa angajeze circa 2.000 de specialisti", a precizat Neculau.
Marile centre universitare din provincie au intrat in vizorul companiilor IT care doresc deschiderea de centre de dezvoltare software, outsourcing, sau suport IT in Romania. Accenture si Genpact, unii dintre cei mai mari jucatori din outsourcing, au inceput sa se orienteze catre marile orase din provincie.
"Avand in vedere nivelul de pregatire al studentilor din Iasi, nu este de mirare ca a fost ales Iasiul. Probabil si venirea Siemens le-a oferit incredere, dar si faptul ca Iasi este un oras mai putin aglomerat decat Bucuresti", a subliniat Neculau. Pe langa Iasi, francezii de la Genpact au analizat si posibile locatii precum Bucuresti sau Cluj-Napoca.
"Iasiul genereaza aproape 12% din absolventii din sistemul de invatamant de stat, ceea ce il pozitioneaza putin inaintea Clujului si imediat dupa Bucuresti", a declarat Eugen Schwab-Chesaru, managing director la Pierre Audoin Consultants (PAC) Romania.
Un alt factor invocat de Chesaru este cel legat de costurile totale ale unui centru IT, cu 25-40% mai reduse in Iasi decat in Bucuresti.
De asemenea, Capgemini se ocupa de coordonarea celui mai mare proiect IT din Romania, implementarea sistemului de planificare a resurselor companiei de catre SAP la compania Petrom, in valoare de circa 50 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO