Prima pagina

Cartier isi aduce bijuteriile la Bucuresti

03.08.2007, 20:32 706

Casa de lux Cartier prospecteaza piata din Romania in vederea deschiderii unui boutique monobrand de bijuterii, a declarart pentru ZF Tom Meggle, directorul Cartier pentru Elvetia si Europa de Nord.
"Vom intra pe piata din Romania cu un boutique de bijuterii cel mai devreme in 2008 si cel mai tarziu in 2010", spune Meggle, care s-a implicat in eforturile de localizare a unui spatiu, in Bucuresti, pentru viitorul boutique Cartier.
Compania planuieste o investitie considerabila in amenajarea magazinului. "Bucuresti este una dintre prioritatile noastre actuale, deoarece piata romaneasca de lux include multe proiecte interesante, iar Capitala va fi cu siguranta un pol pentru turismul de business", spune Meggle, care va reveni la Bucuresti.
Cel mai probabil, boutique-ul Cartier va fi deschis in parteneriat cu Helvetansa, retailerul local de ceasuri elvetiene care are in portofoliu Cartier (ceasuri si accesorii) de 10 ani (bijuteriile Cartier sunt vandute doar in magazinele marcii). "Cartier are deja un parteneriat pentru ceasuri si accesorii cu Helvetansa, care se gaseste astfel intr-o pozitie privilegiata. Insa e prea devreme sa vorbim despre asta", spune Meggle.
Europa Centrala si de Est este o prioritate pentru Cartier. "Am deschis primul nostru boutique din zona la Praga in luna martie a acestui an, iar pe lista urmatoarelor destinatii se afla Bucuresti, Budapesta, Varsovia, Sofia si Riga. De altfel, piata est-europeana se dezvolta foarte repede si depaseste in unele tari nivelul de crestere din Europa Centrala".
Cartier face parte din grupul de lux Richemont, care in anul fiscal 2006-2007 a inregistrat vanzari de 4,827 miliarde euro si un profit net de 789 milioane euro. "Pe plan local, Cartier a inregistrat in primele 7 luni ale acestui an o crestere a vanzarilor de 140% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut", a spus pentru ZF Adrian Stoican, directorul general al companiei Helvetansa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO