Prima pagina

Catalin Chelu a preluat conducerea SIF Moldova

Catalin Chelu a preluat conducerea SIF Moldova
17.07.2008, 00:01 59

Omul de afaceri Catalin Chelu, unul dintre cei mai bogati investitori locali de pe Bursa de Valori Bucuresti, a fost numit presedinte si director general al SIF Moldova (SIF2), dupa demisia din cele doua functii a lui Sorin Turtoescu, care a invocat motive de sanatate, potrivit unei raportari a societatii.
Chelu, care detine participatii cuprinse intre 0,7% si 1% in toate cele cinci societati de investitii financiare (SIF), a ocupat pana acum un loc in Consiliul de Administratie al SIF Moldova. El al doilea investitor care preia conducerea unei SIF, dupa Dinel Staicu, ales presedinte al SIF Oltenia (SIF5) in urma cu doi ani.
"Sorin Mihail Turtoescu va ramane administrator al SIF Moldova si va avea si functia de consilier al Comitetului de Directie", se precizeaza intr-un raport al SIF Moldova transmis Bursei de Valori.
Catalin Chelu detine, direct si indirect, pachete semnificative de actiuni in mai multe companii listate, precum Altur Slatina (ALT), Mecanica Rotes Targoviste (METY), Celule Electrice Bailesti (CLEL) si Vulturul Comarnic (VULT).
SIF Moldova detinea la finele primului semestru un activ net de 1,55 miliarde de lei (430 milioane de euro). Capitalizarea societatii este in prezent de 237 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO