Prima pagina

Isarescu: BNR are obligatia sa reduca rezervele minime impuse bancilor

Isarescu: BNR are obligatia sa reduca rezervele minime impuse bancilor
15.10.2007, 13:48 22

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are obligatia sa reduca, in perioada urmatoare, nivelul rezervelor minime constituite de bancile comerciale, mai ales ca acest instrument devine ineficient, a declarat, astazi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la seminarul Mediafax Talks about Corporate Loans.

"Am intrat intr-un club (UE, n.r.) si nu avem incotro. Instrumentul rezervelor minime obligatorii devine din ce in ce mai ineficient, mai ales ca bancile europene pot sa faca direct afeceri in Romania, fara sa fie prezente aici", a spus Isarescu.

El a aratat ca cele peste 60 de institutii care au notificat ca vor sa derukleze activitati directe in Romania se vor concentra in primul rand pe creditarea companiilor.

"Tinta lor va fi segmentul de corporate, pentru ca este mai greu sa finantezi retailul daca nu ai o retea teritoriala", a spus Isarescu.

Bancile comerciale sunt obligate sa constituie la BNR 40% din rezerva atrasa in valuta si 20% din resursele atrase in lei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO